Barcelona'da Lionel Messi dönemi sona erdi... La Liga kuralları, yeni sözleşmeye izin vermedi

Barcelona'daki sözleşmesi biten ve kariyerinde ilk kez "kulüpsüz" statüde kalan Lionel Messi, La Liga'nın finansal kuralları gerekçesiyle Katalan devine yeni imzayı atamadı. Barcelona kulübü yaptığı açıklamayla ayrılığı resmen duyurdu...

 

LAPORTA "KALACAK" DEMİŞTİ

Barcelona'dan yıllık 71 milyon euro garanti ücret alan 34 yaşındaki futbolcunun takımdaki geleceği belirsizliğini koruyordu. La Liga ekibinde yeniden başkan seçilen Joan Laporta, Leo Messi'yle ilgili belirsizlik boyunca hep "Onun takımda kalacağına inanıyorum. Ne gerekiyorsa yapılacak" şeklinde açıklamalar yaptı. Hatta, İspanyol basını 5 yıllık yeni sözleşme haberini tüm dünyaya servis etti.

Arjantin Milli Takımı'yla Copa America zaferi yaşayan Messi'nin turnuvadan sonra yeni imza atması bekleniyordu ancak flaş bir kararla yollar ayrıldı. Hatırlanacağı gibi 2 sezon önce de Real Madrid ile Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo yollarını ayırmıştı. Bu ayrılık her ne kadar 100 milyon euroluk bir transfer gibi gözükse de, İspanya'daki vergi yükü ve La Liga'nın gelecekte uygulamayı düşündüğü Finansal regülasyonlar nedeniyle Real Madrid Başkanı Florentino Perez böyle bir karar vermişti.

Barcelona'da Lionel Messi dönemi sona erdi... La Liga kuralları, yeni sözleşmeye izin vermedi ile ilgili etiketler Barcelona La Liga Lionel Messi joan laporta
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.