Barcelona maçı öncesi Burak Elmas’ın en büyük sorunu

Yasin Girgin

Yasin Girgin

Son iki ayda maalesef gördüm ki özellikle Galatasaray taraftarı modern futbolun farkında değil.

Futbolun hala "hadi oğlum, hadi aslanım"la oynandığını sanıyorlar.

Futbol artık çok daha hızlı ve fizikli oynanıyor. Örneğin Sneijder tipinde bir 10 numara kalmadı, top sürmek filan yok ama hala Gedson gibi çağ dışı oyuncuları beğeniyorlar.

Gözler çok çabuk boyanabiliyor. Maalesef son 3 yılda oynanan Şampiyonlar Ligi'ndeki Real, PSG, PSV maçları dahi farkı anlamamızı sağlamadı.

Hala kazanmak için futbolcu bazlı düşünüyoruz. Oysa artık önce sistem ve bu sistemi kusursuz uygulayan oyuncular aranıyor.

Galatasaray'ın alt yapıdan itibaren bu oyuncuları yetiştirmesi gerekirken, Kerem gibi halfspace'i bilmeyen oyuncular alınıyor.

Modern futbol Selçuk İnan ya da Necati Ateş'le oynanamazdı. Ancak bu taraftar grubuyla da oynanamaz, yönetimin ve bugünkü başkan Burak Elmas’ın en önce taraftarı eğitmesi gerekiyor. Taraftar neyin neden yanlış olduğunu bilmediği için neyi beklemesi gerektiğini de bilmiyor. Spor medyası ise zaten futbola çok uzak ama magazine ve ikili ilişkilere yakın insanların elinde kalmış. Oyuna dair bilgisi çok eski kişiler TV'lerde tüm köşeleri tutmuş.

Futbol artık çok hızlı düşünen, çok hızlı hareket eden, fiziksel olarak da güçlü oyuncularla oynanıyor.

Önümüzdeki Barcelona maçı her açıdan bir şeyleri anlamamızı sağlayabilecek maç olabilirdi. İngiltere, Macaristan'a 6-3 ve 7-1 yenildiğinde artık oyunun hakimi olmadığını anlamıştı.

Bizim değişimi kabul etmemiz içinse Torrent'li Galatasaray'ın Barça'ya kafa tutabilmesi gerekiyor.

Eğer bu maçı kaybedersek, kaybeden sadece Torrent ya da Galatasaray olmayacak. Türk Futbolu da değişim şansını kaybedecek.Yerel lobiciler, ligi tanıyan teknik adamcılar kazanacak.

Galatasaray Derwall ve Feldkamp ile Türk Futbolu'nda bir değişim başlatmıştı.

Makasın çok açıldığı bu dönemde, değişim umarım yine Galatasaray sayesinde başlar.

Diğer Yazıları