Barbunya Köftesi İle Farklı Lezzetlere Yelken Açın! Bu Lezzet Sizi Zirveye Ulaştıracak! Çünkü Daha Önce Hiç Denemediniz

Hafif bir atıştırmalık ve meze olarak da tüketilebilir tercih size Yaz mevsiminde taze barbunya kullanabileceğiniz gibi kışın marketlerden kuru paket barbunya da kullanabilirsiniz yani barbunya köftesi dört mevsiminde yemeğidir.

Barbunya köftesi vejetaryen beslenmeye değişik bir alternatif olmasının yanı sıra oldukça besleyici ve doyurucudur.

Hafif bir atıştırmalık ve meze olarak da tüketilebilir tercih size Yaz mevsiminde taze barbunya kullanabileceğiniz gibi kışın marketlerden kuru paket barbunya da kullanabilirsiniz yani barbunya köftesi dört mevsiminde yemeğidir.

 Barbunya Köftesi İle Farklı Lezzetlere Yelken Açın! Bu Lezzet Sizi Zirveye Ulaştıracak! Çünkü Daha Önce Hiç Denemediniz

4 kişilik Barbunya Köftesi Yapımı İçin Gereken Malzemeler

  • 300 gram barbunya
  • 1 adet soğan rendelenmiş  olacak
  • 1 adet yumurta
  • 1 buçuk  bardak galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeterli miktarda tuz
  • Yarım demet maydanoz ince ince kıyılmış olacak
  • Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı çırpılmış yoğurt

 Barbunya Köftesi İle Farklı Lezzetlere Yelken Açın! Bu Lezzet Sizi Zirveye Ulaştıracak! Çünkü Daha Önce Hiç Denemediniz - Resim : 2

Hazırlanışı

Yaz mevsiminde isek barbunyaları ayıklayıp yıkayalım. Kuru barbunya ise geceden ıslatalım. Barbunyayı bir  tencereye alalım, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Yumuşamış olan barbunyaları robottan geçirerek püre haline getirelim.

Bir kâse püre haline gelmiş olan barbunyayı rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanozu, kimyonu, pul, biberi, tuz ve karabiberi ilave ederek yoğuralım daha sonra üzerini örtüp 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra harcımızı tekrar yoğuralım.

Barbunya Köftesi İle Farklı Lezzetlere Yelken Açın! Bu Lezzet Sizi Zirveye Ulaştıracak! Çünkü Daha Önce Hiç Denemediniz - Resim : 3

Yoğurduğumuz barbunyalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekiller verelim. Barbunya köftelerini una bul uyalım diğer yanda bir tavaya sıvı yağ koyalım. Yağ kızdığı zaman una bulanmış barbunya köftelerini kızgın yağda kızartalım. Bu aşamadan sonra barbunya köftelerimiz servise hazırdır. Servis ederken çırpılmış yoğurdu üzerine gezdire bildiğimiz gibi yoğurdu taban zeminine de serebilirsiniz. Ilık ya da soğuk olarak tüketilebiliniz.

Barbunya Köftesi İle Farklı Lezzetlere Yelken Açın! Bu Lezzet Sizi Zirveye Ulaştıracak! Çünkü Daha Önce Hiç Denemediniz - Resim : 4

Diğer servis önerisi: Ayrıca barbunya köftelerini yeşil salata ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Barbunya Köftesi İle Farklı Lezzetlere Yelken Açın! Bu Lezzet Sizi Zirveye Ulaştıracak! Çünkü Daha Önce Hiç Denemediniz ile ilgili etiketler barbunya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.