Barbaroslar Oruç Reis kimdir? Engin Altan Düzyatan kaç yaşında, nereli?

Barbaroslar Oruç Reis kimdir? TRT 1 ekranlarının yeni yapımlarından Barbaroslar dizisinde Oruç Reis karakterini canlandıracak olan isim için araştırmalar başladı. Peki, Barbaroslar Oruç Reis’i kim oynuyor?

TRT 1 ekranlarının yeni sezon dizilerinden Barbaroslar için geri sayım devam ederken Oruç Reis karakterine hayat verecek olan Engin Altan Düzyatan, son olarak Diriliş Ertuğrul dizisi ile hayranlarının karşısına çıkmıştı. Peki, Engin Altan Düzyatan kimdir?

Oruç Reis Kimdir?

1470’lerde Osmanlı hakimiyetinde olan şu anki Midilli'nin Bonova köyünde dünyaya gelen Oruç Reis, ünlü bir Türk denizcisidir. Babası olan Vardari Yâkub Ağa, 1462 yılında Midilli'nin fethinde yer almış ve Bonova köyü de kendisine tımar olarak verilmişti.

Burada yerleşerek bir aile kuran Vardari Yâkub Ağa’nın İshak, Oruç, Hızır ve İlyas adında 4 oğlu dünyaya gelmiştir.

Bu kardeşler iyi bir öğrenim görerek devrin denizci milletlerinin lisanları olan İtalyanca, İspanyolca, Fransızca ve Rumca'yı öğrenerek yetişmişlerdir. Gençliğinde gemiciliği ve deniz ticaretini çok iyi öğrenen Oruç Reis; cesareti, zekası ve girişimciliği ile kısa zamanda gemi sahibi olmuştur. Suriye, Mısır, İskenderiye ve Trablusşam'a mal taşıyarak, oradan aldıklarını Anadolu'ya getirmiştir.

Türk denizcilik tarihinde önemli bir yeri olan Cerbe Adası, Oruç Reis tarafından 1513 yazında fethedilmiştir. Burayı kendisine üs edinen Oruç Reis, Doğu ve Batı Akdeniz'de pek çok gemi zapt ederken Papa’ya ait olan zamanın dev savaş gemilerini, ince tekneleriyle ele geçirmesi, şöhretini Avrupa ve dünyaya kısa zamanda ulaştırmıştır.

Barbaroslar Oruç Reis kimdir? Engin Altan Düzyatan kaç yaşında, nereli?

Cezayir'de bir devlet kurmaya karar veren Oruç Reis, kısa zamanda bu toprakları da ele geçirmiştir. İspanya Kralı Şarlken, Cezayir'e donanma gönderdiyse de, Oruç Reis'i elde ettiği yerlerden çıkarmayı başaramamıştır. Becâye kuşatması sırasında Oruç Reis, sol kolundan ağır yaralanmış ve hekimlerin tavsiyesiyle bu kolu dirsekten kesilmiştir.

Tek kolla mücadelede de şevk ve azminden hiçbir şey kaybetmeyen Oruç Reis, iyileşince derhal denize açılarak pek çok gemiyi ele geçirmiştir. Çok güç durumda olan Emevilere yardım ederek, onların binlercesini Kuzey Afrika’ya taşıdı. Cezayir’in doğusunda, İspanya’nın hakimiyeti altında bulunan Tlemsan’ı elde eden Oruç Reis, İspanyollardan yardım alan Tlemsan emirine karşı, elde ettiği yerleri savundu.

Düşmanı yararak bir kısım leventleriyle birlikte ırmağı geçen Oruç Reis, düşman tarafında kalmasına rağmen leventlerini yalnız bırakmamak için tekrardan düşmanların arasına daldı. Nehri geçmeye çalışırken leventlerinin çoğu ölürken tek kollu Oruç Reis, yanındaki son levendin de öldüğünü gördükten sonra, aldığı mızrak yarası sonucu hayatını kaybetti.

Oruç Reis'in ölümünü İspanya Kralı'na ispatlamak isteyen İspanyollar cesedin başını keserek almışlar ve bal dolu bir torba içerisine koyarak İspanya'ya götürmüşlerdir. Oruç Reis'in başı kesik bedenini alan leventler onu Cezayir'e getirdiler ve Cezayir'in ulusal evliyalarından olan Sidi Abdurrahman'ın Kasbah'da bulunan Sidi Abdurrahman Camii yanındaki türbesine gömdüler.

Engin Altan Düzyatan Kimdir?

26 Temmuz 1979 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Engin Altan Düzyatan daha lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. Liseden mezun olduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne kayıt olan Düzyatan daha sonrasında İstanbul’a yerleşti.

İlk oyunculuğunu 2001 yılında Ruhsar adlı dizide yapan Düzyatan daha sonrasında editepe İstanbul, Koçum Benim ve Alacalaranlık adlı dizilerinde de rol aldı. 2005 yılında Mehmet Altıoklar’ın sine filmi olan Beyza’nın Kadınları adlı yapımda oynadı.

Barbaroslar Oruç Reis kimdir? Engin Altan Düzyatan kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

Hakan Algül’ün yönettiği Sevgili Dünürüm adlı dizide kendisini tanıtmayı başaran Düzyatan, Bir Bulut Olsam, Kapalı Çarşı dizilerinde rol aldı. 2011 yılında Anadolu Kartalları adlı filmde de oynayan Engin Altan Düzyatan 2014 yılında izlenme rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Gazi’yi canlandırdı.

28 Ağustos 2014 tarihinde Neslişah Alkoçlar ile dünya evine giren Düzyatan çiftinin Emir adında oğulları ve Alara adında bir de kızları vardır.

Barbaroslar Oruç Reis kimdir? Engin Altan Düzyatan kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Engin Altan Düzyatan barbaroslar oruç reis
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.