Barbaroslar dizisinde dakika 1 hata 1! Tarihi dizide yapılan hatayı ünlü tarihçi fark etti!

Barbaroslar dizisinde dakika 1 hata 1! Tarihi dizide yapılan hatayı ünlü tarihçi fark etti! TRT 1'in en iddialı yapımlarından biri olarak öne çıkan ve çekimlerine Mayıs ayı itibariyle başlanan Barbaroslar dizisinin başrolünde kariyerinin zirvesini yaşayan Engin Altan Düzyatan oynuyor. İlk fragmanı yayınlanan Barbaroslar dizisinde yapılan bir hata ise her şeyi alt üst etti.

Barbaroslar dizisinde dakika 1 hata 1! Tarihi dizide yapılan hatayı ünlü tarihçi fark etti!

Diriliş Ertuğrul dizisi ile birlikte kariyerinin zirvev noktasına ulaşan Engin Altan Düzyatan, Ulaş Tuna Astepe ve Yetkin Dikincilerin rol aldığı Barbaroslar dizisi yeni sezonun en iddialı yapımlarından olacak. Fırtınalar gibi bir giriş yapmayı hedefleten Barbaroslar dizisi, Türk dizi tarihine yepyeni bir soluk getirecek.

Engin Altan Düzyatan'ın dizi çekimleri başlamadan önce 5 bin sayfa kitap okuduğu söyleniyor. Mayıs ayında çekimlerine başlanan Barbaroslar dizisinin ilk fragmanı ise geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Fragmanda fark edilen bir ayrıntı ise her şeyi alt üst etti.

TRT 1 ekranlarında iddialı bir şekilde yayınlanmaya hazırlanan Barbaroslar dizisinde Engin Altan Düzyatan Oruç Reis’i, Ulaş Tuna Astepe Oruç Reis’in ağabeyi Barbaros’u, Yetkin Dikinciler İshak’ı, Caner Topçu da Barbaros Hayreddin ve Oruç Reis’in bir diğer kardeşi İlyas’ı canlandıracak.

Emrah Safa Gürkan ile söyleşi: “Din genel bir çatı verir, ama önemli olan  uygulamadır" - Medyascope

Yayınlanan ilk fragman büyük ilgi görürken sosyal medyayı ayağa kaldıran bir detay ortaya çıktı. Barbaroslar dizisinin ilk fragmanının yayınlanmasının ardından yapılan çekim hataları ise dikkatlerden kaçmadı.

TRT 1 ekranlarında izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanan Barbaroslar dizisinin ilk fragmanındaki hatayı ise Tarihçi Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan Twitter hesabından paylaştı.

Tarihçi Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan Twitter’dan şu paylaşımları yaptı;

Barbaroslar dizisinde dakika 1 hata 1! Tarihi dizide yapılan hatayı ünlü tarihçi fark etti! - Resim : 2

“Adamları yelkenliye bindirmişler, dakika 1 hata 1. Yanda toplar. Herhalde 1680'lerde falanız. Bravo :) Kadırga ne, kalyon ne, gemilerde topların sayısı ne zaman arttı vs. Hadi okumuyorsunuz youtube'da da anlattık 600.000 kişi izledi daha hala böyle yanlışlar”

 

Barbaroslar dizisinde dakika 1 hata 1! Tarihi dizide yapılan hatayı ünlü tarihçi fark etti! ile ilgili etiketler TRT 1 Engin Altan Düzyatan Yetkin Dikinciler barbaroslar Emrah Safa Gürkan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.