Barbaros Şansal'dan dolarlı video izle! Dolar 5TL olunca ne yaptı?

Modacı ve aktivist Barbaros Şansal, dolar kurundaki yükselişe bir video ile gönderme yaptı. Barbaros Şansal'dan dolarlı video izle! Dolar 5TL olunca ne yaptı? Detaylı bilgi ve videoya haberimizden ulaşabilirsiniz.

Dolar kurunun iç piyasanın kapanmasının ardından 5 TL'ye yükselmesi sosyal medyada gündemin tepesine oturdu. Modacı ve aktivist Barbaros Şansal, Twitter'da paylaştığı video ile doların sıcak gündemine gönderme yaptı. Barbaros Şansal'dan dolarlı video izle! Dolar 5TL olunca ne yaptı? İşte o görüntüler...

Barbaros Şansal'dan dolarlı video izle! Dolar 5TL olunca ne yaptı?

BARBAROS ŞANSAL'DAN DOLARLI VİDEO
Dolar kurunun iç piyasanın kapanmasının ardından 5 TL'ye yükselmesi sosyal medyada gündemin tepesine oturdu. Modacı ve aktivist Barbaros Şansal, Twitter'da paylaştığı video ile doların sıcak gündemine gönderme yaptı. "Sıcak sıcak" mesajı ile bir video paylaşan Şansal, araçta ilerlerken elindeki dolarları yelpaze gibi salladığı videosu tepkilere neden oldu.

 

BARBAROS ŞANSAL KİMDİR?
1957 yılında Ankara'da Sungur Tekin Şansal ve Güner Eczacıbaşı'nın çocuğu olarak dünyaya gelen Şansal, Şişli Özel Dost İlkokulu, Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı Pansiyonlu İlkokulu, Site Koleji, İstanbul Alman Lisesi, İzmir Fatih Koleji, İstanbul Vefa Lisesi, İstanbul Maltepe Lisesi, İstanbul Fenerbahçe Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'nde eğitim görmüş, eğitimini Londra'da tamamlamıştır. Modacı kişiliğinin yanında LGBT hakları savunuculuğu ve savaş karşıtı kişiliğiyle bilinir. Habertürk'te "Toplu iğne" ve Skytürk'te "Çengel iğne " isimli programları yaptı. "3. SINIF HAMUR KAĞIDA MÜREKKEBİ HAYATLAR" isimli bir kitap yazdı. Ayrıca Matthew Frederick ve Alfredo Cabrera adlı yazarların yazdığı "Moda okulunda öğrendiğim 101 şey" isimli kitabı türkçeye çevirip yayınladı. Marmara üniversitesi ve Ankara Başkent Üniversitesinde "Moda tarihi" dersleri verdi.

Barbaros Şansal'dan dolarlı video izle! Dolar 5TL olunca ne yaptı? - Resim : 2

Olaylar
2012 yılında Bülent Ersoy'a yönelik sarfettiği "Bizim kıyafetlerimiz ona uymaz çünkü kadın terzisiyiz." demiş ve bunun yanı sıra da "Ben hâlâ kendimim, mavi nüfus kâğıdımı değiştirmedim. Ben kamburumu onun gibi zımparalatmadım!" sözleri yüzünden üyesi olduğu Pembe Hayat, "Bülent Ersoy şahsında bütün translara yönelen bu transfobik ve aşağılayıcı söylemleri sebebi" ile Şansal'ı dernek üyeliğinden çıkardığını söylemiştir.

Mayıs 2015'de Ercan Uluslararası Havalimanı'nda KKTC'ye girişi esnasında üzerinde Hint keneviri bulunan Şansal, bu yüzden gözaltına alınarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Tutukluluk esnasında üzerinde uyuşturucu madde olduğunu kabul ederek pişman olduğunu belirtti ve bunun üzerine mahkeme tarafından ₺40 bin kefalet ödemesi şartıyla serbest bıraktı. Kasım 2015 tarihinde çıkarıldığı mahkemece bir ay hapis cezası aldı.

Ağustos 2016'da sosyal medya hesabından yazdığı bir yazıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile ilgili yazdıklarından dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ile ölen kişilerin hatırasına hakaret" gerekçeleriyle kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu ve yargılanarak ve tutuklanması talep edildi.

1 Ocak 2017'de yılbaşı kutlamaları sırasında gerçekleşen İstanbul gece kulübü saldırısı sonrasında sosyal medyadan paylaştığı bir videoda söylediği "2017 de hepinize girdi. Mutlu yıllar, tadını çıkarın, yan yatın, kendinizi serbest bırakın. ... Bu kadar gazeteci tutukluyken, bu kadar çocuk taciz, tecavüz görürken, bu kadar yolsuzluk, rüşvet almış başını giderken, bağnazlar sokaklarda tebliğcilerle pislik dağıtırken siz de hâlâ yeni yıl mı kutluyorsunuz? ... Bu kadar pisliğin, sefaletin, rezaletin içinde. Bokunda boğul Türkiye." sözleri çeşitli tepkilere maruz kaldı. Bu sözler yüzünden KKTC İçişleri Bakanlığı, yılbaşı tatili için ülkeye gelen Şansal'ı gözaltına alarak Türkiye'ye sınır dışı etti ve uçakla Atatürk Havalimanı'na gönderildi. Havalimanının apronunda uçaktan inişi sırasında Şansal, buraya giren bazı kişiler tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğradı; avukatı Efkan Bolaç, Şansal'ın belinden, böbreklerinden ve kasıklarından darbe aldığını açıkladı. Darp sırasında polis tarafından gözaltına alındıktan sonra ifadesi alındı ve ertesi gün Türkiye Anayasası'na göre "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasından tutuklandı. Şansal, kullandığı sözlerin "ayrımcılığa karşı bir hiciv" olduğunu belirterek kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Kitapları
3. Sınıf Hamur Kağıda Matbaa Mürekkebi Hayatlar (2007)
Prova Odası (2016)
Makam Odası - Linç (2017)

Barbaros Şansal'dan dolarlı video izle! Dolar 5TL olunca ne yaptı? ile ilgili etiketler Barbaros Şansal dolar 5 tl dolarlı video izle
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.