Bankalara 'Kanal İstanbul' tehdidi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesine kredi verecek bankaları tehdit etti. Bankaların buna finans kaynağı ayıracağını düşünmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer bizden bir banka buraya kredi verirse günü geldiğinde o da görür. Bakın bu kadar açık, net söylüyorum" ifadesini kullandı.

Yaz aylarında yapımına başlanacak Kanal İstanbul’a ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, projeye destek verecek bankaları tehdit etti.

T24 yayınında Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde Kanal İstanbul ihalesine girecek ülkelere mesafe koyacaklarını belirtti.

“PARALARINI KESİNLİKLE ÖDEMEYECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, "Şunu açık ve net olarak ifade edeyim. İster ihale etsinler, ister etmesinler, kime verirlerse versinler. İktidar olduğumuzda; bir, eğer o ihaleye giren yabancı bir ülke olursa biz o yabancı ülkeyle aramıza mesafe koyacağız. İki; bunların paralarını kesinlikle ödemeyeceğiz. Nereye giderlerse gitsinler." dedi.

Bankalara 'Kanal İstanbul' tehdidi

“BİZDEN BANKA KREDİ VERİRSE O DA GÖRÜR”

"Hiçbir ülkenin şirketinin de kalkıp bu projeye gireceğini de düşünmüyorum." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Bankaların buna finans kaynağı ayıracağını da düşünmüyorum. Eğer bizden bir banka buraya kredi verirse günü geldiğinde o da görür." açıklamasında bulundu.

Bankalara 'Kanal İstanbul' tehdidi ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul Banka
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.