Bankadaki altın hesabından vergi alınır mı?

Bankadaki altın hesabından vergi alınır mı? Son günlerin en çok rapbet gören yatırım aracı altın, birikimlerini korumak isteyenlerin en çok tercih ettiği araç. Peki Bankaya yatırılan altından vergi alınır mı? İşte detaylar..

Bankadaki altın hesabından vergi alınır mı? Birikimlerini korumak isteyen vatandaşlar yatırım olarak en çok altını tercih ediyor. Peki, bankaya yatırılan altından ne kadar vergi alınır? İşte detaylar..

BANKADAKİ ALTIN HESABINDAN VERGİ ALINIR MI?

Döviz ve altın alım satımında uygulanan vergi oranları artırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kambiyo işlemlerinde uygulanan Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) oranı binde 2'den yüzde 1'e çıkarıldı.

Kambiyo vergisi nedir? Altın dolar alımında vergi var mı? Altın vergisi ne  kadar? - Takvim

Yapılan açıklamada, alınan tedbirlerin koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini en aza indirme amacıyla devreye sokulduğu ifade edildi.

Yeni vergi oranlarının yürürlüğe girmesiyle birlikte 100 ABD Doları alacak bir kişi, 1 ABD Doları vergi ödeyecek.

Cumhurbaşkanlığı'nın elinde döviz alım satımında geçerli olan BSMV'yi yüzde 2'ye kadar çıkarma yetkisi bulunuyor.

Daha önce kambiyo işlemi olarak değerlendirilmeyen altın işlemleri de geçen hafta bu kapsama alınmış ve binde 2'lik vergiye tabi hale getirilmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan son kararla birlikte bankalarda açılan altın hesaplarında da alım satım vergi oranı yüzde 1'e yükseltildi.

Bankadaki altın hesabından vergi alınır mı? ile ilgili etiketler altın vergi altın hesabı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.