Bank Asya’da himmet aklayan FETÖ imamlarına operasyon: 7 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün bankası Bank Asya’da hesabı bulunan iş adamlarının hesaplarını kullanarak himmet paralarının aklanması ve yurt dışına çıkarılması ile ilgili soruşturma kapsamında 4 ilde 20 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi. 7 kişi gözaltına alındı.

Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre, FETÖ/PDY'nin bankası Bank Asya'nın şubelerinde bulunan işadamlarının hesapları kullanılarak örgütçe toplanan himmet burs ya da abonelik bedellerinin aklanması, sisteme sokulması ile ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturma kapsamında yapılan yeni çalışmalar çerçevesinde yeni bir operasyon için düğmeye basıldı. Tamamı örgütün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı 4'ü sözde imam, toplam 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucu adreslerde yapılan çalışma sonucu 7 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelileri arama çalışmaları devam ediyor.

Bank Asya’da himmet aklayan FETÖ imamlarına operasyon: 7 gözaltı ile ilgili etiketler İmam FETÖ Bank Asya himmet
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.