Bangladeş Havayollarına ait yolcu uçağı düştü!

Nepal'in başkenti Katmandu'da, bir Bangladeş havayolu şirketine ait yolcu uçağının düşmesi sonucu 49 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

yodo ajansının haberine göre, polis, US-Bangla Havayollarına ait 67 yolcusu ve 4 mürettebatı bulunan Bombardier marka Dash-8 tipi uçağın, inişe geçtiği sırada Tribhuvan Uluslararası Havalimanı yakınlarında düştüğünü ve alev aldığını belirtti.

ucak_kaza_7

Polis, Bangladeş'in başkenti Dakka'dan kalkan uçağın, Katmandu'da inişe geçtiği sırada havalimanının çok yakınındaki futbol sahasına düşmesi sonucu 49 kişinin öldüğünü, 22 kişinin yaralı kurtarıldığını açıkladı.

ucak_kaza4

Ambulanslarla civardaki hastanelere kaldırılan yaralı yolculardan bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedildi.

ucak_kaza6

Havalimanı yetkililerinden Bharat Rawal, uçaktaki 67 yolcudan 32'sinin Bangladeş, 33'ünün Nepal, birinin Çin, birinin de Maldivler vatandaşı olduğunu bildirdi.

ucak_kaza5

Öte yandan, Nepal Başbakanı Khadga Prasad Sharma Oli, kaza yerinde incelemelerde bulundu.

ucak_kaza8

Sita Air'e ait bir uçak 2012'de aynı havalimanında kalkıştan kısa bir süre sonra düşmüş, kazada 19 kişi hayatını kaybetmişti.

Bangladeş Havayollarına ait yolcu uçağı düştü! ile ilgili etiketler Bangladeş Nepal yolcu uçağı katmandu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.