Banabi'deki istismar olayında sular durulmuyor

Banabi’nin Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan deposunda zihinsel engelli bir çocuğun, şirket çalışanı tarafından tacize uğradığı olayın yankıları devam ediyor. Şirketin işine son verdiği 3 şirket çalışanı tacizi ortaya çıkardıkları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia etti. Ancak Yemeksepeti'nin kurucu ortağı Nevzat Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla işten çıkarılan çalışanların iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

İddiaya göre, Yemeksepeti’nin sahibi olduğu Banabi’nn Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan deposunda zihinsel engelli bir çocuk, şirket çalışanının istismarına uğradı.

3 ŞİRKET ÇALIŞANI İŞTEN NEDEN ATILDI?

Deponun bulunduğu mahallede yaşayan 14 yaşındaki kız, 3 çalışanın yanına gelerek D. K. adlı çalışanın kendisini taciz ettiğini anlattı. Çalışanlar bu durumu bölge sorumluları, müdürler ve şeflerine iletti. Kamera kayıtları incelendi ve D.K isimli çalışanın küçük kız ile depoda kameranın gördüğü ve görmediği kör noktalarda uzun zaman geçirdiği görüldü.

Olayın bu şekilde ortaya çıkmasından sonra 3 depo çalışanı hiç beklemedikleri bir şekilde uzaklaştırma alındıklarını ve daha sonra işten atıldıklarını söyledi. Çalışanlar şirketin kendilerini olayı ortaya çıkardıkları gerekçesiyle işten attığını iddia etse de Yemeksepeti'nin kurucu ortağı Nevzat Aydın konuya ilişkin açıklama yaparak bu iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Aydın'ın açıklamaları şu şekilde;

"3 ARKADAŞIMIZ BU KİŞİYİ DARP ETTİ"

"Arkadaşlar, kısa bir süre önce banabi maltepe depomuzda çalışan bir kişi hakkında bazı üzücü iddialar olduğunu öğrendik. Bunu öğrenir öğrenmez adli mercileri derhal bilgilendirdik; bu kişiyi de işten çıkardık.

Aynı depoda çalışan 3 arkadaşımız ise hukuki süreci ya da iç işleyişi beklemeden bu kişiyi şiddetli şekilde darp etmişlerdir. Kişisel adalet arayışı kaosu beraberinde getirir; buna hukuken de kurum kültürü gereği de müsaade edemeyiz.

"KONU ADLİ MERCİLERE İLETİLDİ"

Bu nedenle o arkadaşların iş akitleri de sonlandırılmıştır. Tekrar diyorum: Adli merciler olayla ilgili ivedilikle bilgilendirilmiştir. Hukuk dışı bir seçenek kurum kültürümüze de kişisel olarak savunduğum değerlere de aykırıdır, söz konusu dahi olamaz.

Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın"

ŞİRKETTEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Yemeksepeti sosyal medya hesabından da konuya ilişkin resmi açıklama yapıldı.

Açıklamada; "Olay, depo yöneticilerimiz ve bölge müdürlerimiz tarafından ilgili departmanlarımıza bildirildikten sonra hem iddianın muhatabı kişinin hem de kavgaya karışan çalışanlarımızın iş akitleri iş kanununun ilgili hükümlerine uygun olarak sona erdirilmiş; söz konusu üzücü iddianın tüm yönleriyle araştırılması için yetkili merciler, hukuk birimimiz tarafından derhal bilgilendirilmiştir. Hukuku tüm işleyişinin merkezine almış bir kurum olarak, yasaların dışında kalan herhangi bir seçenek bizim için yok hükmündedir; değerlendirilmesi bir kenara, gündemimiz dahi olamaz" denildi.

Banabi'deki istismar olayında sular durulmuyor

 

Banabi'deki istismar olayında sular durulmuyor ile ilgili etiketler cinsel taciz Yemeksepeti banabi çocuk istismarı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.