"Bana 'Solcular kadın dövdü' dedirtemezsiniz!" yaklaşımına tepki

Oyuncu Ozan Güven'in sevgilisi Deniz Bulutsuz, ünlü oyuncudan gördüğü şiddetin fotoğraflarını paylaşınca yer yerinden oynadı. Siyaset ve sanat camiasından pekçok isim Güven'e karşı tavır alırken, Bulutsuz'a olan desteğini duyurdu. Ancak, şarkıcı Gökhan Özoğuz'un Güven'e destek veren tweeti en az şiddet olayı kadar tepki çekti. TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, Özoğuz'un attığı tweeti paylaşarak önemli bir noktaya parmak bastı. İşte kadına şiddet tartışmasında ikinci perde....

Oyuncu Ozan Güven'in, sevgilisi Deniz Bulutsuz'a uyguladığı şiddeti savunmaya çalışan Athena solisti Gökhan Özoğuz, sosyal medyadaki tepkilerin odağı oldu.

Bir süredir özellikle Twitter'da paylaştığı sosyal ve siyasi içerikli mesajlarla gündeme gelen Özoğuz, kadına şiddet-ekonomi politikları-bireysel hak ve özgürlükler gibi konularda iktidara muhalif çizgisi ile dikkat çekiyordu. 

CHP'li İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı siyasi olarak desteklediğini saklamayan, ayrıca bu belediyelerin düzenlediği kültür etkinliklerine katılan Özoğuz, son olarak Twitter'da paylaşatığı 'Ozan Güven' mesajı ile gündeme geldi.

Gökhan Özoğuz,  Deniz Bulutsuz'un iddialarına kör ve sağır olurken, şahsi dostluğu bulunan oyuncu Güven'e destek verdi. Bu destek büyük tartışma yaratırken; bu ikiyüzlü tutuma ilk tepki TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun'dan geldi.

Altun, Twitter'da 'Ozan Güven yalnız değildir' mesajı paylaşan Özoğuz'un gönderisini  "Bu tweetin bir muhafazakar için atıldığını hayal edin. Edemediniz değil mi?" notu ile retweetledi.

"Bana 'Solcular kadın dövdü' dedirtemezsiniz!" yaklaşımına tepki

Fatmanur Altun,  Gökhan Özoğuz ve temsil ettiği siyasi kanadın, muhafazakar camiayı sürekli olarak aile içi şiddetin tek öznesi olarak sunmaya çalışmasına tepki gösterdi.

Seküler kadınların şiddet, taciz, horlanma gibi konularda muhafazakar camianın kadınlarından daha zor durumda olduğunu belirten Altun, "Şiddet iddiasında muhafazakarları ilk terk eden kendi camiası oluyor. Seküler camia ise erkeğin arkasında kenetleniyor" ifadesini kullandı.


"Bana 'Solcular kadın dövdü' dedirtemezsiniz!" yaklaşımına tepki - Resim : 2

'SEKÜLER' KADINLAR KAVGAYA GELDİ 

Altun'un şiddet mağduru seküler kadınları savunan bu sözlerine yanıt ise CHP'li Gamze Taşcıer, gazeteci Melis Alphan ve Şengül Hablemitoğlu'ndan tepki geldi. 

Söz konusu isimler Altun'un mesajlarını "ayrıştırıcı" bularak eleştirdi. 

"Bana 'Solcular kadın dövdü' dedirtemezsiniz!" yaklaşımına tepki - Resim : 3

 

Tepkilerin ardından yeni bir açıklama daha yapan Altun da, "Şiddetin sadece tek bir yaşam biçimi ile ilişkili olmadığı, seküler şiddetin varlığı ve yakıcılığı, bir kesimin şiddet mağduru kadınlarının sesinin bastırıldığı, erkeklerin aklandığı şeklinde tamamen kadın savunusu olan paylaşımlar yapıyorum. Kavgaya kadınlar geliyor. Tuhaf!" diye yazdı.

"Bana 'Solcular kadın dövdü' dedirtemezsiniz!" yaklaşımına tepki - Resim : 4

"Bana 'Solcular kadın dövdü' dedirtemezsiniz!" yaklaşımına tepki ile ilgili etiketler Gökhan Özoğuz Twitter Ozan Güven kadına şiddet Fatmanur Altun
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.