Balyoz planı davasında karar çıktı! İşte verilen cezalar...

Kapatılan Taraf gazetesinin yöneticileri ve muhabir Mehmet Baransu'nun yargılandığı davada karar çıktı. Baransu'ya "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme ve açıklama" suçlarından toplamda 13 yıl, Yasemin Çongar, Ahmet Altan ve Yıldıray Oğur'a ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türk silahlı kuvvetlerine yönelik "Balyoz" kumpası davası kapsamındaki yargılamalara bugün devam edildi. Davada yargılanan Mehmet Baransu, Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur hakkındaki ceza belli oldu.

Kumpas kurdukları iddiasıyla yargılanan Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur'a 3 yıl 4'er ay hapis cezası verildi.

MEHMET BARANSU'YA 13 YIL HAPİS CEZASI

Mehmet Baransu ise, "devletin güvenliğine ilişkin gizli bilgileri temin etme ve açıklama" suçlarından 13 yıl hapisle cezalandırıldı.

NE OLMUŞTU?

Balyoz ya da Balyoz Harekât Planı 5-7 Mart 2003 tarihlerinde 1. Ordu karargâhında düzenlenen plan seminerinde Türkiye hükûmetini devirmek amacıyla Çetin Doğan liderliğinde hazırlandığı iddia edilen askerî darbe planıdır. Yapılan yargılamalar sonucu, darbe planlarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştır.Plan hakkında 20 Ocak 2010 tarihinde Taraf gazetesinin ilgili haberi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve soruşturma sonucu açılan davaya 19 Haziran 2010' da İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Mahkeme, 21 Eylül 2012'de Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 365 sanıktan 325'ini "Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, ıskat veya vazife görmekten cebren menetmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm etmiş, ancak "eksik teşebbüs" nedeniyle çeşitli cezaî indirimlere gitmiştir.

Balyoz planı davasında karar çıktı! İşte verilen cezalar... ile ilgili etiketler Ahmet Altan balyoz planı davası Mehmet Baransu yasemin çongar hapis cezası
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.