Balotelli ile tartışan Samet Aybaba "Onun Adana Demirspor'a ihtiyacı var" dedi

26 yıl sonra Süper Lig'e dönen Adana Demirspor'un kadrosuna kattığı Balotelli'nin performansı, şimdiden futbolseverler için merak konusu... Beşiktaş ile oynanan hazırlık maçında Balotelli ile tartışan Samet Aybaba, "Onun Adana Demirspor'a ihtiyacı var" derken, İtalyan golcünün kariyerinden bazı hatırlatmalarda bulunduk...

1994-1995 sezonunda veda ettiği Süper Lig'e 26 yıl sonra yeniden katılma hakkı kazanarak uzun yıllar süren hasrete son veren Adana Demirspor, transfer döneminin de en çok konuşulan takımlarından biri oldu.

Teknik Direktör Samet Aybaba yönetiminde yeni sezona hazırlanan takım, geçtiğimiz sezonun ortasında Galatasaray ile sözleşmesini fesheden Younes Belhanda ve İtalyanlar'ın dünyaca ünlü golcüsü Mario Balotelli'yi kadrosuna kattı.

26 yıl sonra döndüğü Süper Lig'in ilk haftasında kendi evinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Adana Demirspor'un hocası Samet Aybaba düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"İstediğimiz oyuncuların büyük bir bölümünü başkanımız, fedakarlık yaparak transferlerini gerçekleştirdi. İyi oyunculardan kurulu bir takım olma konusunda bayağı mesafe katettik." diyen Aybaba, kadroya ilişkin bilgiler verdi.

SAMET AYBABA'DAN DEĞERLENDİRMELER

Ligde kalıcı olmak istediklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam sözlerine şöyle devam etti:

"Bazı oyuncularımız bizim için çok büyük şans, bazı oyunculara da Adana Demirspor inanılmaz büyük bir şans. Bazı oyuncular Adana Demirspor şansını çok iyi kullanacak. Bundan uzaklaşmayalım. Oyuncu buraya gelebilir sorunları olabilir. Yıllardır sorunlar içinde bir sürü şey yaşamış olabilir. Önemli olan saha içi katkısı, saha dışındaki diyalogu. Burayı doğru yönetim bu oyunculardan saha içinde yeterli verimi almayı planlıyoruz, düşünüyoruz. İnşallah düşündüklerimizi başarabiliriz."

"BİZ ONU DOĞRU YÖNETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Aybaba, çılgın golcü Balotelli ile Beşiktaş hazırlık maçında oyundan alındıktan sonra yaşadığı tartışmayla ilgili soruya da "Balotelli'yle durumumuz iyi, herhangi bir sorun yok. Bazı şeyleri görmemezlikten geliyoruz. Burada önemli olan takımdaşlıktır. Hep bunları söylüyorum. Herkes birbirine sarılınca her şey iyi gidiyor. Balotelli, İtalya 2. Ligi'nden geldi. Son 5 yıl performansı çok düşük ama büyük bir marka. Onun Adana Demirspor'a ihtiyacı var. O bunu iyi kullanırsa hem o, hem biz mutlu oluruz. Biz onu doğru yönetmeye çalışıyoruz. Bazı ufak tefek şeyleri takım içindeki oyuncularla konuşarak halletmeye çalışıyoruz. Öyle büyük bir saygısızlığı yok, takıma da yok. Genç oyunculara karşı sempatisi var, onlarla sorunu yok. Takıma katkılı olursa herkes sahiplenir. Ortaya iyi bir takım, iyi bir oyuncu çıkar." diyerek yanıt verdi.

SAHA DIŞINDA BALOTELLİ

Yeni sezon öncesi birçok takımın kadrosunda önemli yıldızlar yer alırken, futbol kamuoyunun ise en merak ettiği isimlerden biri Balotelli...

Futbol dünyasına 2007 yılında İnter formasıyla adım atan 31 yaşındak yıldız, yetenekleriyle fark yaratmıştı. Ancak ilerleyen yılllarda, futbol dünyası Balotelli'nin yeteneklerinden ziyade yaşadıklarını konuşmaya başladı.

Ekonomik problemler yaşayan biyolojik ailesi tarafından henüz 2 yaşındayken İtalya'nın Brescia kentindeki bir aileye evlatlık olarak verilen küçük Balotelli, psikolojik olarak zor bir hayat geçirdi.

İnter'de forma giymeye başladığı döenmde yetenekleriyle fark yaratan genç oyuncu, disiplin sorunları nedeniyle de gittiği hemen her takımda sorun yaşadı. İşte Balotelli'nin saha dışı kariyerinden birkaç örnek...

MANCİNİ İLE KAVGA ETTİ

Manchester City'de forma giydiği sırada Roberto Mancini yönetiminde devam eden bir antrenmanda yelek giymek istemeyince Mancini ile kavga etti. Bu kavgadan kısa süre sonra Milan ile anlaştı.

Balotelli ile tartışan Samet Aybaba "Onun Adana Demirspor'a ihtiyacı var" dedi

EVİNDE HAVAİ FİŞEK PATLATTI

Balotelli, yine Manchester City'de oynadığı dönemde evinde ağırladığı arkaşıyla birlikte havai fişek patlatmıştı. Evin banyosunda patlatılan havai fişekler sonrası büyük bir zarar ortaya çıkarken, ertesi gün forma giydiği Manchester United karşısında 2 gole imza atmıştı.

Balotelli ile tartışan Samet Aybaba "Onun Adana Demirspor'a ihtiyacı var" dedi - Resim : 2

İtalyan futbolcu, bu olaydan sonraki günlerde güvenli havai fişek kullanımını öğreten bir kampanyada da görev aldı.

Balotelli ile tartışan Samet Aybaba "Onun Adana Demirspor'a ihtiyacı var" dedi - Resim : 3

"NEDEN HEP BEN?"

Kırmızı Şeytanlar'a attığı gol sonrası "Neden hep ben?" yazılı tişörtünü formasının altından göstermişti.

Balotelli ile tartışan Samet Aybaba "Onun Adana Demirspor'a ihtiyacı var" dedi - Resim : 4

İNTER'DE OYNADIĞI DÖNEM MİLAN FORMASIYLA POZ VERDİ

Daha önce yaptığı bir açıklamada da Milan taraftarı olduğunu söyleyen Balotelli, kariyerinin balarında henüz İnter'de forma giyerken verdiği bir röportaj sırasında Milan formasıyla poz vermiş ve eleştirilere neden olmuştu.

 

Balotelli ile tartışan Samet Aybaba "Onun Adana Demirspor'a ihtiyacı var" dedi ile ilgili etiketler Adana Demirspor Samet Aybaba mario balotelli
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.