Ballı medovik pasta nasıl yapılır? Bu tarifi gören Ruslar utanıyor! İşte ballı medovik tarifi...

Rus pastası olarak da bilinen ballı medovik pastanın tarifi son günlerde arama motorlarında en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, ballı medovik pasta nasıl yapılır? İşte en güzel ballı medovik tarifi! Detaylar haberimizde...

Rus mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan ballı medovik pasta, Türkiye'de de çay sohbetlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Ballı medovik pastanın tarifi büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, ballı medovik pasta nasıl yapılır? İşte en güzel ballı medovik tarifi! Ayrıntılar haberimizde... 

Ballı medovik pasta nasıl yapılır? Bu tarifi gören Ruslar utanıyor! İşte ballı medovik tarifi...

BALLI MEDOVİK PASTA MALZEMELER

1 çay bardağı şeker

3 yemek kaşığı bal

1,5 çay kaşığı karbonat

3,5 su bardağı un

3 adet yumurta

100 gram tereyağı

Kreması için;

6 yemek kaşığı pudra şekeri

1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)

600 ml süt kreması

BALLI MEDOVİK PASTA TARİFİ

Öncelikle sıvı kremayı ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar mikserle güzelce çırpıyoruz. Sonrasında koyulaşıp kabarınca kremanın üzerini streç film ile kapatıp iyice soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz. Medovik pasta hamuru hazırlamak için yumurtalar ve şekeri iyice çırpmalıyız.

Ardından yumurtaları yeterince çırptığınız da pastanız da yumurta kokusunu almazsınız. Bu yüzden beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpmalısınız. Bir tavada tereyağını eritmelisiniz. Çok fokurdamasına gerek yok, erimesi yeterli. Sonrasında balı ekleyip karıştırmalı ve karbonatı eklemelisiniz.

Ocağı kapatıp karıştırdıktan sonra, üzerinde köpükler oluştuğunu göreceksiniz. Şimdi bu tereyağını çırptığımız yumurta ve şekere karıştırarak ilave etmelisiniz. Yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Koyulaştığında elinizle yoğurabilirsiniz. Toplamda 3,5 su bardağı un ilave ederek hamuru hazırlayalım. Ele yapışan ve yumuşak kıvamlı bir hamur olacak, daha fazla un eklemenize gerek olmayacak.

Bu esnada ısınması için fırını 180 derecede çalıştıralım. Hamuru unlanmış tezgaha alalım ve hızlıca rulo haline getirip toparlayalım. Bu ruloyu 8 parçaya keselim. Her parçayı merdane ile unlu zeminde açalım. Bunu evinizde uygun bir tencere kapağı veya tabakla ölçebilirsiniz. Şimdi ise fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek açtığımız hamuru tepsiye alalım.

Eğer fırın yeterince ısınmışsa, 2 tepsinin birden pişmesi 3-4 dk sürmekte. Kızarmasına fırsat vermeden, hafif pembeleşince fırından alalım. Çok fazla soğumadan daire şeklinde kesebilirsiniz. Ben kesmek için pasta tabağı kullandım. Tabağı ters yatırıp bıçakla kenarları keselim. Kenarlardan kalan parçaları da bir kasede biriktirmeliyiz.

Şimdi 8 kat hamuru da pişirdikten sonra medovik pastanın son aşamasına geçebiliriz. Bir kat daire şeklinde kestiğimiz ince pasta kekimizden bir kat buzdolabında beklettiğimiz kremadan sürelim ve 8 katı tamamlayalım. Her kat arasına yaklaşık 3 yemek kaşığı dolu dolu krema kullanmalıyız. Kalan krema ile de pastanın üzerini ve yanlarını güzel şekilde kapatalım.

Bir kenarda biriktirmiş olduğumuz kek parçalarını robotta çekerek ufalayalım. Çok un gibi de olmamalı, hafif iri parçalar kalabilir. Bunlarla pastanın her tarafını güzelce kaplayalım.

Son olarak pastaya değmeyecek şekilde bir kapak kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Tarifinizi ertesi gün dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

 

 

Ballı medovik pasta nasıl yapılır? Bu tarifi gören Ruslar utanıyor! İşte ballı medovik tarifi... ile ilgili etiketler ballı medovik rus tatlısı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.