Balkan müziğinin ünlü ismi Goran Bregoviç yeniden Türkiye'ye geliyor

Balkan müziğinin güçlü sesi 71 yaşındaki usta besteci, gitarist ve şarkıcı Goran Bregoviç konser vermek için yeniden Türkiye'ye geliyor. Bregoviç, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alacak.

Çingeler Zamanı (Time Of The Gypsies) filmine yaptığı müziklerle ve besteleriyle dünya çapında tanınan Balkan müziğinin ünlü ismi Goran Bregoviç, bir kez daha hayranlarıyla buluşmak için Türkiye'ye geliyor. Yaşayan efsane, 2 Ekim tarihinde 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde sahneye çıkacak.

 Balkan müziğinin ünlü ismi Goran Bregoviç yeniden Türkiye'ye geliyor

Bu yıl 11 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında yapılacak 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Goran Bregoviç’i Mersinlilerle buluşturacak. Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre, besteleri ve Çingeneler Zamanı gibi ünlü film müzikleriyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sevilen Goran Bregoviç, 2 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.00’de Macit Özcan Spor Tesislerinde Mersinli sanatseverlerle buluşacak. Daha önce İzmir, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara ve Diyarbakır’da konserler veren sanatçı, şarkılarını bu kez Mersin’de seslendirecek.

Balkan müziğinin ünlü ismi Goran Bregoviç yeniden Türkiye'ye geliyor

Özellikle Çingeler Zamanı adlı film müziğiyle Avrupa’da dezavantajlı bir halkın (Çingenelerin) sesi olan sanatçı, “Kızların ağıtlar düzerken Bosna yaylalarında” sözleriyle başlayan Ederlezi şarkısıyla da Bosna’nın acılarına değinerek efsaneleşmiş ve gönüllere taht kurmuştur.

Balkan müziğinin ünlü ismi Goran Bregoviç yeniden Türkiye'ye geliyor

Balkan müziğinin ünlü ismi Goran Bregoviç yeniden Türkiye'ye geliyor ile ilgili etiketler Mersin Konser Çingeler Zamanı Goran Bregoviç 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.