Balinanın yuttuğu adam tükürülerek kurtuldu!

ABD vatandaşı 'ıstakoz avcısı' bir kambur balinanın midesinden nasıl kurtulduğunu anlattı. Yaklaşık 1 dakika boyunca balinanın içinde kısılı kalan Packard, yüzeye çıkan balinanın kendisini 'tükürmesiyle' tekrar aramıza döndü. 

Michael Packard ismindeki 56 yaşındaki ABD'li ıstakoz avcısı, Massachusets eyaleti sahilindeki Provincetown açıklarında dalış gerçekleştirirken kendini bir anda devasa deniz memelisinin ağzının içinde buldu. 

Kambur balinalar 15 metre uzunluğunda ve 36 ton ağırlığında olabiliyorlar. WWF'in verilerine göre ise türün gezegende sadece 60.000 üyesi kalmış durumda.

OLAY TAM OLARAK NASIL GERÇEKLEŞTİ?

 Cape Cod Times'a yaptığı açıklamada 56 yaşındaki Packard, Cuma sabahı kendisinin ve bir mürettabatın, Ja'n J ismindeki tekneleri ile limandan harika hava şartları eşliğinde ayrıldıkları ve Herring Cove ismindeki lokasyona gittiklerini anlattı.

WBZ-TV News'e verdiği başka bir röportajda aktardığına göre ise, teknelerinden dalış ekipmanlarıyla denize atlamasından kısa süre sonra büyük bir sarsıntı hisseti ve her şey bir anda karardı.

Balinanın yuttuğu adam tükürülerek kurtuldu!

Kendisini önce o bölgede sıklıkla görülen büyük beyaz köpekbalıklarından biri tarafından yutulmuş sanarak paniğe kapılan Packard, hayvanın içinde geçirdiği sürede dişlerinin olmadığını fark etti.

Durumun farkına varan ıstakoz avcısı, 'Aman tanrım! Bir balinanın içindeyim ve beni yutmaya çalışıyor! Hayatımın sonuna geldim işte! Beni öldürecek!' diye düşündüğünü ifade etti ve 12 ve 15 yaşlarında olan iki çocuğunun aklına geldiğini söyledi.

Bunlar olurken kendisini yutan kambur balinanın yüzeye tekrar çıkarak kafasını sallamaya başladığı ve sonunda kendisini denize tükürdüğünü açıkladı.

Kendisinden bir yaşam belirtisi veya hava kabarcığı görmek için teknenin güvertesinden denizi izleyen diğer mürettebat, tükürülen arkadaşını hemen tekneye çekerek kurtardı. 

UZMANLAR: DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEY GÖRÜLMEDİ

Uzmanların The Cape Cod Times gazetesine yaptıkları açıklamalara göre bir kambur balinanın bir insanı yutması daha önce asla görülmemişti.

Balinanın yuttuğu adam tükürülerek kurtuldu! - Resim : 2

DURUMU İYİ VE DALMAYA DEVAM EDECEK

İncil'den fırlama gibi duran bu hikayenin öznesi olan 56 yaşındaki Packard, hastanede tedavi altında ama durumu iyi. Şanssız mı şanslı mı olduğuna kimsenin karar veremediği ıstakoz avcısı ise ilginç olaydan sadece dizinde bir sakatlıkla kurtulmayı başardı.

Eşinin 'lütfen başka bir iş bul' çağrılarına kulak asmayan Packard, Cape Cod'daki 40 yıllık dalış kariyerini sonlandırmak gibi bir planı yok.

 

 

Balinanın yuttuğu adam tükürülerek kurtuldu! ile ilgili etiketler Mavi balina balıkçı balina ıstakoz avcısı cape cod balina kusmuğu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.