Balıktan Sonra Neden Helva Yenir? Balık ve helva ilişkisinde hiç duymadığınız o detay!

Balıktan sonra neden helva yenir? Balığın üzerine neden helva yenir? Evinizde balık yaparken yanına salata, meze hazırlıyor; arkasından helva yapıyorsanız ya da gittiğiniz restoranda balıktan sonra helva ikram ediliyorsa bunun bir nedeni var? İşte hiç bilinmeyen o detay...

Balıktan sonra neden helva yenir? Balığın üzerine helva neden yenir? Gittiğini herhangi bir balık restoranında balıktan sonra neden helva getirildiğini hiç merak ettiniz mi? İşte hiç duymadığınız o detay...

BALIKTAN SONRA NEDEN HELVA YENİR?

Düşen kan şekerine çare

Kalp dostu Omega-3 yağ asitleri açısından oldukça zengin olan balık aynı zamanda yüksek oranda iyot, demir, çinko gibi mineraller içeriyor. Tüm bunları aynı anda vücuda almak sindirim sisteminde de rahatsızlıklara ve tahribata yol açıyor. Çoğu zaman mide bulantısı, şişkinlik, halsizlik hissediyoruz ve kan şekerimiz düşüyor. Bunun için balığın üzerine hemen tatlı yeme ihtiyacı doğuyor.

cipura-tarifi-one-cikan-yeni

BALIĞIN ÜZERİNE HELVA NEDEN YENİR?

Sütlü tatlılar balığın bayat olması ihtimaline karşı tüketilmezken şerbetli tatlılar yüksek şeker oranıyla mideye rahatsızlık vermeye devam edeceği için tercih edilmiyor. İşte bu noktada en ideal tatlı olarak helva devreye giriyor ve balık yedikten sonra yaşanan kan şekeri düşüklüğüne çare oluyor.

balik-yanina-helva

İşin sırrı tahinde

Balığın üzerine helva yenmesinin tek nedeni bu değil elbette. Diğer yandan helva içerdiği tahin sayesinde balık sofralarının sağlıklı bir kurtarıcısı oluyor. Nasıl derseniz hemen anlatalım.

Zira tahin denizlerdeki kirlilikten dolayı balıklarda biriken ağır metalleri sıfırlıyor, radyasyon ve bazı ilaçların etkilerinden vücudu koruyor, aynı zamanda vücuttaki fosfor miktarını düzenleyerek midedeki asit dengesi normalleştiriyor.

Bu yüzden helva sadece balık sofralarına leziz bir son olmakla kalmıyor, aynı zamanda aşırı miktarda tüketilmemek kaydıyla sağlığımızı da koruyor.

Kaynak:yemek.com

Balıktan Sonra Neden Helva Yenir? Balık ve helva ilişkisinde hiç duymadığınız o detay! ile ilgili etiketler balık balıktan sonra neden helva yenir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.