Balıklar uyur mu? Geri geri yüzerler mi?

Balıklar uyur mu? Akvaryum sahiplerinin ve ilgililerin en çok merak ettiği konulardan biri olan balıkların uyuyup uyumadığı sorunu internette de merak ediliyor. İşte detaylar..

Balıklar uyur mu? Balıklar nasıl uyur sorularının yanıtı haberimizde.

BALIKLAR UYUR MU?

PEKİ NASIL UYUYOR?

Köpekbalıkları dışında balıkların göz kapakları olmadığı doğru. Ama bu onların uyumadığı anlamına gelmiyor. Bizim bildiğimiz anlamda gözlerini kapatarak uyumuyorlar ama onlar da dinleniyor. Balıklar genellikle bulundukları yerde sabit durarak uyuyor, yani dinleniyorlar. Bazı okyanus balıkları ise dinlenirken bile hareket etmeye devam ediyor.

BALIKLARIM KAÇ YAŞINDA?

Balığınızın pullarına bakın. Pulların üzerinde halkalar göreceksiniz. Bu halkaların her bir çifti, bir yaşa tekabül ediyor. İç kulağındaki küçük kemiklerde oluşan halkaları sayarak da balığınızın yaşını hesaplayabilirsiniz.

KAÇ YIL YAŞARLAR ?

Birkaç haftalık ömrü olan balıklar da var, 50. doğum gününü kutlayanlar da. Ilık sularda genellikle 10-20 sene yaşıyorlar.

RENKLERİ FARK EDER Mİ?

Balıkların büyük bölümü renk körüdür.

GERİ GERİ YÜZERLER Mİ?

Genellikle balıklar geri geri yüzemezler. Sizinkiler yüzemiyor diye üzülmeyin.

Kaynak:yeniasır

 

Balıklar uyur mu? Geri geri yüzerler mi? ile ilgili etiketler balık balıklar uyur mu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.