Balıkesir'in Marmara Adası'nda orman yangını!

Balıkesir'in Marmara Adası Mestanağa mevkiinde çıkan yangına müdahale ediliyor. Yangının yakın durumdaki yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba gösteriliyor. Dursunbey ilçesinde de bir orman yangını var.

Alınan bilgiye göre, yerleşim yerlerine yakın Marmara Adası Mestanağa mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler yayılarak ormanlık alana sıçradı.

Yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Marmara Adalar Belediyesi ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözlerle müdahale ediliyor.

Bölgeye yangın söndürme helikopteri yönlendirildi.

Balıkesir'in Marmara Adası'nda orman yangını!

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangının, yerleşim yerlerine sıçramaması için ekiplerle müdahale ettiklerini söyledi.

Balıkesir'in Marmara Adası'nda orman yangını! - Resim : 2

DURSUNBEY İLÇESİNDE DE ORMAN YANGINI ÇIKTI

Alaçam Mahallesi mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı.

Kısa sürede büyüyen yangına, Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğüne ait 10 arazöz, 2 su tankeri ile bir yangın söndürme helikopteri müdahale ediyor.

Bölgeye çevre il ve ilçelerden takviye amacıyla ekipler sevk edildi.

Balıkesir'in Marmara Adası'nda orman yangını! - Resim : 3

2 EV YANDI

Balıkesir'in Marmara ilçesi Mestanağa bölgesindeki ormanlık alanda, saat 14.00 sıralarında başlayan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopterlerin de desteği ile müdahale ediliyor.

Balıkesir'in Marmara Adası'nda orman yangını! - Resim : 4

Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyürken, alevlerin yerleşim alanlarına ulaştığı öğrenildi. 2 evin alevlerin arasında kalarak yandığı belirtilirken, vatandaşlar evlerini tahliye ediyor.

 

Yangın bölgesinden yükselen dumanlar, ilçenin tamamından görülüyor.

Balıkesir'in Marmara Adası'nda orman yangını! ile ilgili etiketler Balıkesir Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.