Balıkesir'de zihinsel engelli öğrenciyi sopayla vurup yerde sürüklediler: Akran şiddetine soruşturma açıldı!

Balıkesir'de zihinsel engelli 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi C.Ö. , sınıf arkadaşları tarafından darp edilerek baygınlık geçirdi. Darp eden zorba öğrenciler o anları bir de utanmadan cep telefonu kamerasına kaydedip, arkadaşlarına gönderdi. Öğretmenin videoyu izlemesi üzerine polis devreye girdi ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay, 15 Şubat'ta Bandırma'daki bir ortaokulda meydana geldi.

İddiaya göre, 7'nci sınıfta okuyan A.Ş., öğle arasında zihinsel engeli bulunan C.Ö.'nün eğitim gördüğü sınıfa gitti. C.Ö., omzuna dokunduğu A.Ş.'ye 'nasılsın' diye sordu.

SOPAYLA VURUP YERDE SÜRÜKLEDİLER

Bu duruma sinirlenen A.Ş., 'bana nasıl vurursun' diyerek, C.Ö.'yü darp etmeye başladı. A.Ş., M.O.A., B.L.A, H.B., B.K., ve H.B. isimli öğrenciler, yere düşen C.Ö.'nün kalkmasını engelledi. Sopayla vurdukları C.Ö.'nün bayılması üzerine şüpheli öğrenciler, C.Ö.'yü sınıfta yerde sürükledi.

Balıkesir'de zihinsel engelli öğrenciyi sopayla vurup yerde sürüklediler: Akran şiddetine soruşturma açıldı!

CEP TELEFONU KAMERASINA KAYDEDİP, ARKADAŞLARINA ATTILAR

B.K. ile M.O.A. ise C.Ö.'nün ayakkabılarını çıkardı. Darp olayını gerçekleştiren öğrenciler o anları cep telefonu kamerasıyla kaydedip, arkadaşlarına attı. Olayın ardından psikolojisi bozulan C.Ö., okula gidemedi.

ÖĞRETMEN VİDEOYU GÖRÜNCE POLİSE BİLDİRDİ

Okulda görev yapan bir öğretmen, videoyu görünce polise giderek, durumu bildirdi. C.Ö. ile onu darp ettikleri öne sürülen A.Ş., M.O.A., B.L.A, H.B., B.K., ve H.B.'nin ifadeleri pedagog eşliğinde alındı. Öğrencilerden 4’ü ifadelerinde mağdur C.Ö. ile şakalaştıklarını ileri sürdü.

Balıkesir'de zihinsel engelli öğrenciyi sopayla vurup yerde sürüklediler: Akran şiddetine soruşturma açıldı! - Resim : 2

"YERDE SÜRÜKLEDİLER, BENİMLE DALGA GEÇTİLER"

C.Ö. ise ifadesinde, "A.Ş. bana vurdu ve yere düştüm. Ellerimden ve kollarımdan tutarak yerden kalkmamı engellediler. Ben yerdeyken bana gülerek ‘bayılmış’ diyerek dalga geçtiler. Hatta yerde de sürüklediler. B.K. ile M.O.A. bu arada ayakkabılarımı çıkardılar. Ben yere düşünce pantolonumun bel kısmı açılmıştı. M.O. süpürgenin sapıyla açılan kısma dokundu. Bu esnada sınıfta bulunan herkes bana güldü. Ben de bu sırada koktuğum için ağlamaya başladım, onlara engel olamadım. Videoyu kimin çektiğini göremedim. M.O.A., B.K.’ye video çekmesini ve bu videoyu ortak mesajlaşma gruplarına atacaklarını söyledi. Ben yaşanan olayla ilgili beni yerde sürükleyen, benimle dalga geçen ve hakaret eden A.Ş., M.O.A., B.L.A, H.B., B.K., ve H.B.’den şikayetçiyim” dedi.

Balıkesir'de zihinsel engelli öğrenciyi sopayla vurup yerde sürüklediler: Akran şiddetine soruşturma açıldı! - Resim : 3

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İfadelerinin alınmasının ardından olaya karıştığı ileri sürülen öğrencilerle ilgili, 'kasten yaralama', 'hakaret' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı verme ya da ele geçirmek suçlamasıyla' Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Ayrıca konuyla İlgili Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de inceleme başlattığı öğrenildi. 

Balıkesir'de zihinsel engelli öğrenciyi sopayla vurup yerde sürüklediler: Akran şiddetine soruşturma açıldı! ile ilgili etiketler Balıkesir engelli Öğrenci Çocuk soruşturma zihinsel engelli akran sınıf
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.