'Balıkçıda yemek' iddiası doğru çıkınca özür dileyen CHP'li Bekaroğlu'ndan yeni açıklama

CHP'li Mehmet Bekaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun balıkçı restoranındaki fotoğrafı doğrulamasının ardından sosyal medya hesabından özür dilemişti. Yeni bir açıklamada bulunan Bekaroğlu, "Yemek yemesi gayet normaldi. İmamoğlu keşke o açıklamayı daha önce yapsaydı. Ben dahil kendisini savunan herkesi kontrpiyede bıraktı" dedi.

Kar yağışının vatandaşlara zor anlar yaşattığı İstanbul'da, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer'de bir balıkçıda görüntülenmesi büyük tepki çekti.

AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Betül Sayan Kaya'nın sosyal medya hesabından İmamoğlu'nun söz konusu görüntülerini paylaşması CHP'li vekillerin büyük tepkisini çekmişti. Tepki gösteren isimlerden biri de CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'ydu. Ancak İmamoğlu'nun görüntüyü doğrulamasının ardından Bekaroğlu, Betül Sayan Kaya'dan özür diledi.

Dün geceye damgasını vuran paylaşım sonrası açıklamalarda bulunan Bekaroğlu, özür paylaşımının perde arkasını anlattı. İmamoğlu'nun yemek yemesini normal karşıladığını ifade eden Bekaroğlu, "İstanbul'da çok büyük bir kar yağışı oldu, bir sıkıntı yaşandı. Bunu konuştuk, tartıştık doğal olarak. Fakat bir süre sonra medyada İBB Başkanı İmamoğlu'nun görevini yapmadığı, yemekte olduğu olduğu yönünde paylaşımlar yapıldı. Değişik kanallarda bu durumun yanlış olduğu söylendi. Ben de şahsen biraz acele ederek, özellikle mekan sahibinin 'Gece kapalıydık' açıklamasından sonra eleştirenlere, Betül Hanım'a 'Ayıptır, böyle bir şey yokmuş' diye yazdım." dedi.

"KEŞKE AÇIKLAMAYI DAHA ERKEN YAPSALARDI"

İBB Sözcüsü Ongun'u aradığını belirten Bekaroğlu, "Ertesi gün akşama doğru yine değişik kaynaklardan İmamoğlu'nun aslında balıkçıda olduğuna dair haberler çıktı. Murat Ağırel bu konuyu yazdı ve Başkan'ın orada olduğunu teyit ettiğini söyledi. Ben de İBB Sözcüsü Murat Ongun'u aradım, kendisi de yurt dışındaymış. Olayı doğrulayarak 'Evet, 18.00-19.00 saatleri arasında kendisi o mekandaydı. Önceden verilmiş bir sözü vardı' dedi. Sitem ettim tabii ki. Bunu açıklayabilirlerdi. O arada da Ekrem Başkan sosyal medyadan eleştirir bir şekilde açıklama yaptı. Keşke o açıklama sabah ya da akşam hemen yapılsaydı. Hiçbirimiz bu duruma düşmezdik." dedi.

"EKREM BEY'İN DEĞİL AMA DANIŞMANLARININ BEKLEMESİ OLMADI"

Yaşanan olayda İmamoğlu'nun değil danışmanlarının hatalı olduğunu söyleyen Bekaroğlu, şöyle devam etti: "Ben de durum ortaya çıkınca Bakan hanımdan ve herkesten özür diledim. Tabii bizim CHP'liler böyle bir şeye düştüğümüz için üzüldüler. Kendi adıma onlardan da özür diledim. Yanlış anlayanlar da oldu, sanki Ekrem Bey yemek yediği için özür dilemişim gibi. Hayır, Ekrem Bey'in yemek yemesi gayet normal. Önceden söz vermiş. Onun bir yanlışı yok burada. O saatlerde büyük bir kar yağışı da yoktu. Ekrem Bey'in değil ama danışmanlarının beklemeleri olmadı. Birçok insan da benim durumuma düştü. Bu başkanın değil, danışmanların görevidir, yanlış yapmışlardır."

 

'Balıkçıda yemek' iddiası doğru çıkınca özür dileyen CHP'li Bekaroğlu'ndan yeni açıklama ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu CHP Mehmet Bekaroğlu ibb başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.