Balayına çıkan çift neye uğradığını şaşırdı! Dokununca başlarına öyle bir şey geldi ki...

ABD'nin en fazla turist çeken Hawaii eyaletine balayı yapmak için gelen bir çift, sahil kenarında uyuyan fok balığını okşayınca ağır bir para cezasına çarptırıldı. Bölgede foklara dokunmanın yasak olduğunu bilmediklerini belirten kadın, olay sonrası 'Çok üzgünüz.' dedi.

ABD'nin Hawaii eyaletinde sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bir kadının nesli tükenmekte olan Hawaii fokuna dokunmasının ardından ABD'li yetkililer hemen harekete geçti. 

Olayla ilgili soruşturma başlatan yetkililer, çifte ağır bir para cezası verdi. 

Olayın ardından yerel bir televizyona konuşan çift, ''Çok üzgünüz. Hawaii'yi ve kültürünü seviyoruz. Kimseyi gücendirmek istemedik'' şeklinde konuştular.

5 YILA KADAR HAPİS YA DA 50 BİN DOLAR PARA CEZASI VERİLİYOR

Eyalet ve federal yasalar uyarınca bir Hawaii fokuna dokunmak veya taciz etmek, beş yıla kadar hapis veya 50 bin dolar. Ancak çift için para cezası uygulandı.

TikTok ve diğer sosyal medyada yayınlanan bir video ile kadına ulaşan yetkililer, Kuzeybatı Hawaii Adaları'nda tahmini 1.100 Hawaii foku yaşadığını kaydetti.

Balayına çıkan çift neye uğradığını şaşırdı! Dokununca başlarına öyle bir şey geldi ki...

 

 

Balayına çıkan çift neye uğradığını şaşırdı! Dokununca başlarına öyle bir şey geldi ki... ile ilgili etiketler ABD hawaii fok fok balığı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.