Bal uzmanı Dilipak, 'Arılara kenevir verin' diyor

TV100'de yayınlanan Ertan Özyiğit ile Kayıt Dışı programına konuk olan Abdurrahman Dilipak, arı kovanlarının yakınlarına kenevir ekilmesini önerdi.

Abdurrahman Dilipak, TV100'de yayınlanan Ertan Özyiğit ile Kayıt Dışı programına konuk oldu. Bal uzmanı Dilipak, arılara kenevir verilmesini önerdi.

Angelina Jolie'nin arılı görseli üzerinden başlayan konuda Abdurrahman Dilipak, bal yapan arılar için kenevir kullanılmasını önerdi. Dilipak, "Bizim bildiğimiz tüm ballar zehirlidir. Şeker ayrı bir zehir, pepsit var arı biti olmasın diye. Onların arasına 2-3 tane kenevir eksen" dedi.

Programda konuşan Abdurrahman Dilipak şunları söyledi:

"Balı da bitirdik. Dünyanın en iyi balı, herkes Anzer diyor. Anzer, tek bir noktada, hücre yenileme kabiliyeti, kapasitesi bakımından değerlidir. Toplamda en değerli bal Macahel'dir. Macahel nereden çıktı? UNESCO'nun koruması altındadır. Macahel, endemik tür bitkiler açısından dünyanın en zengin vadisidir. Macahel nerede, bir kısmı Türkiye'de, bir kısmı Macaristan'da. Macahel'i ne yapıyoruz biz, oraya girmek bile yasak. Bir sürü sınırlama getirdiler. Bu dehşet bir şey. Eğer biz arıcılığı doğru bir şekilde yapsak, mesela kalp için şu bitki önemli diyorsunuz. Arıyı götürün, o bitki çiçek aötığı zaman orada bekletin ya da akasya çiçekleri açtığı zaman. Bunu Afrika'da yapmışlar bakın, o yoksul insanlar, öksürüyor musun? hemen sana akasya balını veriyor. Ama sadece akasya döneminde bal yaptırıyor, kovanı alıyor başka bir çiçeğe veriyor. O çiçekteki maddeyi bala aktarıyor, balı şerbet olarak sürerek ya da yiyerek kendini tedavi ediyor.

Farmakolog bizim arılar. Biz arıya bol miktarda şeker veriyoruz, bizim bildiğimiz tüm ballar zehirlidir. Şeker ayrı bir zehir, pepsit var arı biti olmasın diye. Onların arasına 2-3 tane kenevir eksen. Kanadını vuruyor ona, arı öldü. Zehiri verdiğin zaman arının üretim kapasitesi düşüyor. Pepsitin böyle bir riski var. Balın rekoltesini ve kalitesini etkiliyorsun. Halbuki kenevirde arı güçlü. Bakın nereden nereye geldik. Arı, kenevir ve çiçek."

 

Bal uzmanı Dilipak, 'Arılara kenevir verin' diyor ile ilgili etiketler Abdurrahman Dilipak Arı kenevir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.