Bakü'deki Amerikalılara terör uyarısı yaptı

Ermenistan'ın Azerbaycan kentlerindeki sivillere yönelik balistik füze ile yaptığı saldırılar karşısında 3 maymunu oynayan ABD'nin Bakü Büyükelçiliği başkentteki vatandaşlarına yönelik güvenlik uyarısı yayımladı. Uyarıda, ABD vatandaşları ile diğer yabancılara karşı terör ve adam kaçırma eylemleri yapılacağına ilişkin güvenilir istihbarat alındığı belirtildi. ABD, önceki gün de Türkiye'nin İstanbul Başkonsolosluğu için uyarı yayınlamış ve faaliyetlerin durdurulduğunu açıklamıştı.

ABD'nin Bakü Büyükelçiliği, Azerbaycan'da bulunan vatandaşları için bir "Güvenlik Uyarısı" yayınladı.

Büyükelçiliğin sitesinde yayınladığı uyarıda, "ABD'nin Bakü Büyükelçiliği, Bakü'de bulunan ABD vatandaşları ve diğer yabancılara yönelik potansiyel terör eylemleri ve adam kaçırma olaylarına ilişkin güvenilir istihbarat aldı" ifadelerine yer verildi.

Bakü'deki JW Marriott Absheron oteli ve 'diğer yerlerde' terör saldırılarının yaşanabileceği vurgulanan açıklamada, vatandaşlara dikkatli olmaları ve kalabalık yerlerden uzak durmaları tavsiye edildi.

ABD'nin uyarısında terör ve adam kaçırma tehlikesinin kaynağına ilişkinse bir açıklama yapılmadı.

ERMENİ İSTİHBARATININ EYLEM HAZIRLIĞI TESPİT EDİLMİŞTİ

15 Ekim'de Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi, Ermeni istihbarat servislerinin Bakü ve diğer büyük şehirlerde terör saldırıları planladığı konusunda ülke vatandaşlarını uyarmıştı.

ABD MİSYONU TÜRKİYE'DE DE FAALİYETLERİNİ DURDURDU

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, 23 Ekim'de İstanbul'da bulunan vatandaşları için de bir "Güvenlik Uyarısı" yayınlamıştı.
Uyarıda, ABD'nin güvenilir kaynaklardan istihbarat aldığını, vatandaşların toplu alanlarda bulunmaması gerektiği kaydedilmişti.
Büyükelçilik ayrıca Türkiye’deki tüm ABD misyonlarında faaliyetlerin durdurulduğunu bildirmişti.

Bakü'deki Amerikalılara terör uyarısı yaptı ile ilgili etiketler ABD Bakü İstanbul Türkiye Azerbaycan Ermenistan terör adam kaçırma güvenlik uyarısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.