Bakü sokakları Mehmetçik'in sesiyle inledi!

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını geri almak için başlattığı operasyon 44 gün sonra zaferle sonuçlandı. Söz konusu gelişme üzerine Azerbaycan zafer kutlaması yapacağını duyurdu. Törenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk askeri de davet edildi. Bakü'ye giden Mehmetçik, sokaklarda sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırmasıyla başlayan çatışmalar 44'üncü gününde yapılan anlaşma ile son buldu.

Cephede ağır bir hezimete uğrayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yenilgiyi kabul ederken, işgal altındaki 300'den fazla yerleşim yeri kurtarıldı.

Azerbaycan'ın bu zaferi büyük bir sevinçle karşılanırken, Savunma Bakanlığı 10 Aralık'ta Dağlık Karabağ zaferi için geçit töreni düzenleneceğini duyurdu.

Yapılacak törene Türk ordusunun da katılacağı aktarılırken, askerlerimiz Bakü'ye gitti.

TÖREN İÇİN PROVA YAPILDI

Azerbaycan'da, kara, hava ve deniz kuvvetlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek tören için yapılan provalarda Türk askerleri de kortej halinde yürüdü. Askerlerimizin ayak sesleri caddeyi adeta inletirken, bir yandan da marşlar söylendi.

Bakü sokakları Mehmetçik'in sesiyle inledi!

Bakü sokakları Mehmetçik'in sesiyle inledi! ile ilgili etiketler Azerbaycan Türkiye Ermenistan asker dağlık karabağ Türk askeri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.