Bakterilerin ilaçlardan şekil değiştirip gizlendiği belirlendi!

Gereksiz antibiyotik kullanımıyla ilgili uyarılar yıllardır yapılmakta. Uzmanlar bakterilerin direnç kazanmasına yol açan gereksiz antibiyotik kullanımına ilişkin bir uyarı daha yaptı. Ve bu kez durum düşündüğümüzden daha ciddi. Çünkü bakteriler artık sadece direnmiyor, aynı zamanda gizleniyor...

Bakterilerin mutasyon geçirip antibiyotiğe daha dirençli hale geldiği biliniyor. Antibiyotik direnci iyileşme sürecini geciktiriyor. Dünya Sağlık Örgütü, antibiyotik direncinin insan sağlığı için en büyük tehditlerden biri olduğunu açıklamıştı.

Bakterilerin ilaçlardan şekil değiştirip gizlendiği belirlendi!

YENİ TEHDİT

İngiliz Newcastle Üniversitesi’nde yapılan araştırma, bakterilerin antibiyotiğe direnmelerinin yanı sıra onlardan şekil değiştirerek kaçtığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre; bakteriler, antibiyotikle karşılaştığında şekil değiştiriyor ve hücre duvarını hücrenin içine gizliyor.

Bakterilerin ilaçlardan şekil değiştirip gizlendiği belirlendi! - Resim : 2

ŞEKİL DEĞİŞTİRİYORLAR

Böylece direnci düşüyor fakat antibiyotikler, bakteriyi tanımadığı için saldırmıyor. Bu da ilaçların işe yaramamasına yol açıyor.

Bakterilerin ilaçlardan şekil değiştirip gizlendiği belirlendi! ile ilgili etiketler İngiliz bakteri İlaç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.