Baklava mı sütlaç mı?

Ünlü gurme Vedat Milor twitter hesabından ilginç bir anket yayınladı. Türk mutfağının iki gözdesi şerbetli tatlı baklava ve sütlü tatlı sütlacı karşı karşıya getiren ankette takipçiler kayasıya yarıştı ve baklavanın yeri bir kez daha tescillendi.

Milor takipçilerine şu soruyu sordu:

"Bir lokantada güzel bir yemeğin ardından elinize tatlı menüsünü aldınız. Sadece iki tatlı var: Sütlü tatlıların en bilinenlerinden SÜTLAÇ ve şerbetli tatlıların olmazsa olmazı BAKLAVA. Sadece birini ısmarlayabilirsiniz. Genelde eğiliminiz hangisini ısmarlamak olurdu?"

İlginç ankete 71 bin 547 kişi katıldı ve oy kullandı.

Buna göre tatlıların kapışmasını yüzde 54.5'lik oran ile baklava kazandı. Sütlaç yüzde 45.5'te kaldı. Baklava Türk mutfağının kral tatlısı olduğunu bir kez daha gösterdi. 

Baklava mı sütlaç mı? ile ilgili etiketler Baklava sütlaç
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.