Kurye, 6 lira için katil oldu!

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde Recep Yaz isimli kurye, 77 yaşındaki Meral Ahmetoğlu'nu 6 liralık borcunu ödemediği için öldürdü. Zanlı ve iki arkadaşı hakkında ağırlaştırılmış müebbet, nitelikli yağma suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre; İstanbul, Bakırköyde tek başına yaşayan 77 yaşındaki Meral Ahmetoğlu’nun 5 Nisan 2020 günü saat 21.00’de kapısı çalındı. Gelen, sürekli sipariş verdiği büfenin moto kuryesi Recep Yaz’dı.

İddiaya göre; Yaz önceki siparişinden kalan 6 lirayı isteyince Ahmetoğlu ile tartıştı. Bunun üzerine Yaz, kadını iple boğup cep telefonunu alarak kaçtı.

Kurye, 6 lira için katil oldu!

CEZAEVİNDEN MEKTUP

Güvenlik kameralarını inceleyen polis, 5 Nisan’da Yaz’ın ev kapısından çıktığını tespit etti. Gözaltına alınan Recep Yaz, ifadesinde maktulün kendisine borcu olduğunu ve olay günü kendisine hakaret ettiği için iple boğduğunu söyledi.

Tutuklanan Recep Yaz, bir ay sonra cezaevinden yazdığı bir mektupta ise cinayeti arkadaşı Uğurcan Macit’in işlediğini söyledi. İfadeleri alınan Uğurcan Macit ve kardeşi Mertcan Macit suçlamaları reddetti. Yaz tutuklanırken diğer iki şüpheli serbest bırakıldı.

MÜEBBET VE 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ 

Hazırlanan iddianamede üç şüpheli için ağırlaştırılmış müebbet, nitelikli yağma suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

Kurye, 6 lira için katil oldu! - Resim : 2

 

Kurye, 6 lira için katil oldu! ile ilgili etiketler Bakırköy İstanbul kurye cinayet 6 lira Meral Ahmetoğlu Recep Yaz
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.