Trabzonspor'dan Bakasetas'a sorulan ırkçı soruya sert tepki

Trabzonspor'un devre arasında Aytemiz Alanyaspor'dan transfer ettiği Yunan yıldız Tasos Bakasetas'a sorulan skandal soru tepki çekmişti. Bordo-Mavili yönetim "Türk bayrağına bakınca ne hissediyorsun" sorusuna tepki göstererek yerel bir gazete muhabirinin "ırkçı" yaklaşımla yönelttiği sorunun, gazeteciliğin ahlaki ve etik değerleriyle asla bağdaşmadığını vurguladı.

Trabzonspor yönetimi, Yunan yıldızı Anastasios Bakasetas'a yöneltilen "Türk bayrağına bakınca ne hissediyorsun" şeklindeki soruya ilişkin açıklama yaparak tepki gösterdi.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, tesislerde dün gerçekleştirilen basın toplantısında Bakasetas'a yerel bir gazete muhabirinin "ırkçı" yaklaşımla yönelttiği sorunun, gazeteciliğin ahlaki ve etik değerleriyle asla bağdaşmadığı vurgulandı.

"Kulübümüz, bu tür ırkçı ve nefreti körükleyecek hareketlere her zaman karşı durmuş, futbolun evrensel anlamdaki birleştirici gücünü her zaman savunmuş, gerek UEFA gerekse FIFA'nın ırkçılığa yönelik 'saygı' duruşunu vazgeçilmez bir ilke haline getirmiştir" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öncelikle futbolcumuza yönelik 'ırkçı' bir soruyla güzel oyunu kirletmeyi amaçlayan bu provokasyon girişimini şiddetle kınadığımızı belirtirken, söz konusu gazetenin kulübümüzün akreditasyon alanlarına girişinin iptal edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız."

Trabzonspor'dan Bakasetas'a sorulan ırkçı soruya sert tepki

"Acemi" bir muhabir Bakasetas'a "Maçlardan önce İstiklal Marşı okunurken Türk bayrağına bakınca neler hissediyorsun?" diye sormuş, Yunan futbolcu ise "Ben futbolcuyum, bu konular hakkında konuşmak istemiyorum" cevabını vermişti.

Trabzonspor'dan Bakasetas'a sorulan ırkçı soruya sert tepki ile ilgili etiketler Trabzonspor Anastasios Bakasetas
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.