Bakanlıktan 'zorla sigara içirilen küçük çocukla' ilgili açıklama

İstanbul'da 3 yaşındaki kuzenine sigara içiren Betül A. ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık'tan yapılan açıklamada çocuk ve aileyle ilgili inceleme başlatıldığı ve çocuklar için rehberlik hizmeti verileceği açıklandı.

Sosyal medyada yer alan kardeşine zorla sigara içirmeye çalışan abla görüntüleri büyük tepki çekti. Görüntünün paylaşılmasının ardından Emniyet harekete geçti. Adres tespiti yapıldı ve inceleme başlatıldı. Çocukların üstün yararı gözetilerek her türlü alışkanlığa karşı mücadele edileceği belirtilen açıklama şöyle:

 * Videonun sosyal medyada yer almasının hemen ardından Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile koordineli şekilde adres tespiti yapılmasını sağladık.

* İstanbul’da gerçekleştiği tespit edilen olay ile ilgili İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından çocuk ve aile ile ilgili sosyal inceleme yapılmakta ve çocuklarımız için rehberlik hizmeti verilmektedir.

* İnceleme sonrası çocuklarımızın ve ailenin uygun sosyal hizmet modellerinden yararlandırılması sağlanacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.

* Söz konusu içeriklere sosyal medyada erişimin engellemesine yönelik çalışmalar da bu konuda yetkili kurum olan Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ile birlikte yürütülmektedir.

* Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü davranış ve girişimin karşısındayız.

Bakanlıktan 'zorla sigara içirilen küçük çocukla' ilgili açıklama ile ilgili etiketler sigara bakanlık Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.