Bakanlıktan süt fiyatlarıyla ilgili önemli karar

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı yeni karara göre sütün fiyatı bundan sonra kalitesine göre değişecek. Buna göre, A kalite süt fiyatı 2 lira 90 kuruş; B kalite süt fiyatı 2 lira 85 kuruş; C kalite süt ise 2 lira 80 kuruş üzerinden fiyatlandırılacak.

Bugünden itibaren sütün fiyatı kalitesine göre belirlenecek. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aldığı karara göre açıklama yapan Yenişehir İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı yeni karara göre 1 Mayıs- 30 Haziran tarihleri arasında süt fiyatları kalite esaslı baz alınarak fiyatlandırılacak. Bugünden itibaren A kalite süt fiyatı 2 lira 90 kuruş; B kalite sütün fiyatı 2 lira 85 kuruş; C kalite süt ise 2 lira 80 kuruş üzerinden alınacaktır. Buna ilave olarak devletin vermiş olduğu 30 kuruşluk destekleme dışında sütün kalitesine göre ek destek fiyatlandırması yapılacaktır” diye konuştu.

Başkan Tuna, “Yenişehir bölgesi olarak Türkiye’de en kaliteli süt üreten bölgelerden birisiyiz. Üreticilerimiz her zaman olduğu gibi bundan sonrada en kaliteli sütü üreterek daha fazla kazanç elde edeceklerdir” dedi.

Bakanlıktan süt fiyatlarıyla ilgili önemli karar ile ilgili etiketler Tarım ve Orman Bakanlığı Süt süt fiyatları süt kalitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.