Bakanlıktan 'Mustafa Akıncı'nın Türkiye'ye girişi yasaklandı' iddiasına yanıt

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Türkiye'ye girişinin engellendiğini iddia etti. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı Aydıntaşbaş'ın bu iddiasına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Çataklı paylaşımında "Bu bir yalandır. Nokta" ifadesine yer verdi.

Aslı Aydıntaşbaş, serbest çalışan bir haber sayfasının, "Türkiye'nin politikalarını eleştiren Kıbrıslı 42 aydın, yazar ve siyasetçiye giriş yasağı getirildi. Yasak getirilenler arasında eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın da olduğu öğrenildi" paylaşımını alıntılayarak, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) bir önceki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya giriş yasağı getirildiği doğru mu? Doğruysa sorum: Aklınızı mı oynattınız?" ifadelerine yer verdiği bir paylaşım yaptı.

ÇATAKLI'DAN YANIT GELDİ

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıslı 42 aydın, siyasetçinin Türkiye'ye eleştiride bulunduğu için girişleri engellendiği şeklinde çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıslı 42 aydın, yazar ve siyasetçinin Türkiye'nin politikalarını eleştirdiği gerekçesiyle Türkiye giriş yasağı getirildiği şeklinde çıkan haberlere İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı'dan açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı sosyal medya hesabından "Bu bir yalandır. NOKTA"şeklinde paylaşımda bulundu.

Bakanlıktan 'Mustafa Akıncı'nın Türkiye'ye girişi yasaklandı' iddiasına yanıt ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı KKTC mustafa akıncı ismail çataklı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.