Bakanlıktan destek aldıktan sonra senaryosunu değiştirdiği filmden 9 ödül birden aldı

Yönetmen Emin Alper’in Kültür Bakanlığı’ndan destek aldıktan sonra senaryosunu değiştirerek eşcinsel içeriklere yer verdiği ve aile kurumunu hedef aldığı film 'Kurak Günler' Altın Portakal Film festivalinden 9 ödül birden aldı. İşte detaylar…

Yönetmen Emin Alper’in “Kurak Günler” filminin Cannes Film Festivali’nde LGBT’ filmlerinin yer aldığı “Queer Palm” ödüllerine de adaylığını koyması beyaz perdede tartışmalara yol açmıştı.

ABD ve Hollanda Kraliyeti'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen Altın Portakal Film Festivali'nde dokuz ödüle layık görülen LGBT içerikli film büyük tepki çekti.

Bakanlıktan destek aldıktan sonra senaryosunu değiştirdiği filmden 9 ödül birden aldı

BAKANLIKTAN 1 MİLYON TL DESTEK ALARAK ÇEKİLMİŞTİ

“Kurak Günler” adlı film için yaklaşık 1 milyon lira devlet desteği alan yönetmen Emin Alper, senaryosunu daha sonra değiştirmiş ve eserin kopyasını Kültür Bakanlığı'na göndermemişti. Alper, Eurimages destekleme fonuna LGBT’nin olduğu farklı bir senaryo sundu.

Filmin hem “Balkaya” olan adının hem de senaryosunun değiştirilerek eşcinsel içeriklere yer verilmesi büyük tepkilere yol açmıştı.

Senaryo ve isim değişikliğiyle büyük bir skandala imza atan filme jüri dokuz ödül birden verdi.

Bakanlıktan destek aldıktan sonra senaryosunu değiştirdiği filmden 9 ödül birden aldı - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Yönetmen Emin Alper’in “Kurak Günler” filmi, Cannes Film Festivali’nin “Belirli Bir Bakış” seçkisinde prömiyer yapmış, “Queer Palm” yani LGBT filmlerin gösterildiği bölümde de aday olmuştu. Kültür Bakanlığı destekli diyerek prestij topladığı filmi Cannes’dan ödülsüz döndü. Yönetmeni, bakanlık desteği onayından sonra senaryoyu değiştirdiğini verdiği röportajda itiraf etmişti.

Bakanlıktan destek aldıktan sonra senaryosunu değiştirdiği filmden 9 ödül birden aldı - Resim : 3

ÖNCE ADI SONRA SENARYOSU DEĞİŞTİ

Yönetmen Alper’in filminin destek hikayesi şöyle: 2019 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na “Balkaya” projesiyle başvuran Emin Alper, 950 bin lira desteğe hak kazanıyor. Bu destekten avans alarak projesini hazırladı. Destek kararından bir buçuk iki sene sonra senaryo değişikliğine gidip, filmin ismini de “Kurak Günler” olarak değiştirip senaryosunda LGBT ilişkisini merkeze koydu.

Bakanlıktan destek aldıktan sonra senaryosunu değiştirdiği filmden 9 ödül birden aldı ile ilgili etiketler Antalya Cannes Film Festivali Altın Portakal Film Festivali Emin Alper Kurak Günler kültür bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.