Bakanlık teşekkür videosunda tek bir gazeteciye yer verdi

ABD ve Rusya ile yapılan diplomatik görüşmeler ve Türk ordusunun sahada gösterdiği kahramanlık sonucu Türkiye, Suriye sınır hattında güvenli bölge oluşturma hedefini büyük ölçüde tamamladı. PYD/PKK'lı teröristlerin bölgeden uzaklaştırılmasının arından başarıyla sürdürülen Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'dan da vatandaşlara yönelik bir teşekkür klibi yayımlandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'de Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı sırasında A Milli Futbol Takımı futbolcuları, 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde oynadığı Arnavutluk ve Fransa karşılaşması sonrası Mehmetçiğe destek amacıyla asker selamı vermişti. Ayrıca, çeşitli branşlarda mücadele eden mili sporcular da kazandıkları şampiyonluklar sonrasında asker selamı ile desteklerini göstermişti.

Milli Savunma Bakanlığı da "Kahraman komandolarımızın kendilerine selam gönderen A Milli Futbol Takımımıza ve şampiyon sporcularımıza mesajı var" ifadesiyle yapılan paylaşımda, Mehmetçiğin Tel Abyad’da çekilen görüntülerine yer vermişti.

Komandoların, "Şampiyon olan milli sporcularımızın ve Milli Takımımızın selamlarını aldık, gözünüz arkada kalmasın. Bizler vatanımız ve milletimiz için görevimizin başındayız. Tel Abyad'dan sizlere ve tüm milletimize selam olsun. Komando" ifadelerini kullandığı video, "MehmekçiğeSelamGönder" etiketiyle paylaşılmıştı.

Klibin yayımlanmasının ardından söz konusu etiketle sosyal medyada başlatılan kampanya yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 2,5 milyon kişi tarafından görüntülenen klip, 150 binden fazla kullanıcı tarafından beğenildi, 500 binden fazla destek yorumu aldı. Bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı da gösterilen yoğun ilgiye yeni bir kliple teşekkür etti.

Mehmetçiğin, Barış Pınarı Harekat bölgesindeki görüntüleri ile başlayan klipte, halkın söz konusu etiketle yaptığı destek paylaşımları da yer aldı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in selam verirken çekilen görüntülerinin bulunduğu klipte, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asker selamı verdiği fotoğraflar ile "Barış Pınarı Harekatı’nda bizi yalnız bırakmayan aziz milletimize sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi.

Klipte ayrıca kampanyaya ekranlardan destek veren Show Ana Haber sunucusu Ece Üner'in görüntüsü de kullanıldı.

Bakanlık teşekkür videosunda tek bir gazeteciye yer verdi ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Milli Savunma Bakanlığı Ece Üner video klip msb
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.