Bakanlık soruları güncelledi

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma dönemiyle ilgili sıkça sorulan soruları güncelledi. 

Bakanlık, gelen yeni sorulara şu yanıtları verdi:

Soru: Optisyenlik (gözlükçüler) müesseseleri kısıtlamalara tabi mi? 

Göz hekimleri tarafından düzenlenen reçetelerin geçerlilik süresinin 10 gün olması ve tam kapanma süresi içerisinde gözlükleri zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması amacıyla her ilçede bir nöbetçi optisyenlik müessesenin açık olması sağlanacak. 

Soru: Yaptığı işin doğası gereği gün içerisinde birden fazla yere gitmesi gereken elektrik ve doğalgaz tamir/bakım ekipleriyle, veterinerlerin izinleri, işyeri-ikamet arasındaki güzergahla sınırlı mıdır? 

Gün içerisinde birden fazla yerde bulunmaları gereken söz konusu kişiler, günlük iş planlarını göstermeleri halinde kolluk kuvvetlerince yapılacak denetimlerde ikamet-işyeri güzergah kısıtlamasının yanı sıra bu durumlar da göz önünde bulundurulacak. 

Soru: Tarımsal üretim faaliyetleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarından istisna tutulan çiftçilerin çalışma izni görev belgesi almalarına gerek var mı? 

Tarımsal üretim faaliyetlerinde bulunduğunu İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden alınan çiftçi kayıt sistemi Belgesi veya ziraat odalarınca verilen ve verildiği yılın tasdikini taşıyan Çiftçi Belgesini ibraz ederek ortaya koyan çiftçilerimizin ayrıca çalışma izni görev belgesi almalarına gerek bulunmamaktadır.

Bakanlık soruları güncelledi ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.