Bakanlık öldürülen terörist sayısını açıkladı!

Irak'ın kuzeyinde 13 gündür devam eden Pençe Harekatı’nda 43 teröristin etkisiz hale getirildiği, 53 EYP ve mayının imha edildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 13 gündür başarılı şekilde devam eden Pençe Harekâtı’nda toplam 43 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilmiş, 53 Mayın/EYP imha edilmiş, örgüte ait 74 mağara ve sığınak da kullanılamaz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı...

Bakanlığın resmi internet sitesinden ise harekata ilişkin şu bilgiler paylaşıldı: 

"Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs 2019 tarihinde başlayan ve planlandığı şekilde başarıyla devam eden Pençe Harekâtı’nda; harekâtın başlangıcından bu güne kadar toplam 43 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilmiştir. Harekât kapsamında örgüt tarafından tuzaklanan 53 adet Mayın/EYP tespit edilerek imha edilmiş; bölücü teröristlere ait 74 mağara ve sığınak da kullanılamaz hale getirilmiştir. 

Ayrıca PKK’lı bölücü teröristlere ait sığınaklarda; 3 AK-47 piyade tüfeği, 9730 AK-47 mühimmatı, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir BKC makineli tüfek, 600 BKC mühimmatı, bir RPG-7 roketatar, 15 RPG-7 roketi, iki Doçka uçaksavar makineli tüfeği, 6693 Doçka mühimmatı, 13 antitank roket, 6 el bombası, 3000 kg. patlayıcı yapımında kullanılan Amonyum Nitrat, 21 havan mühimmatı, 12 jeneratör, 2 sabit merkez telsizi, 104 jelikan benzin, 4 dizüstü bilgisayar ve EYP yapımında kullanılan malzemeler ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

İşte operasyonda ele geçirilen silah ve mühimmatlara ilişkin görüntüler...

Bakanlık öldürülen terörist sayısını açıkladı!Bakanlık öldürülen terörist sayısını açıkladı! - Resim : 2

Bakanlık öldürülen terörist sayısını açıkladı! - Resim : 3Bakanlık öldürülen terörist sayısını açıkladı! - Resim : 4

Bakanlık öldürülen terörist sayısını açıkladı! - Resim : 5

Bakanlık öldürülen terörist sayısını açıkladı! - Resim : 6

Bakanlık öldürülen terörist sayısını açıkladı! - Resim : 7

 

Bakanlık öldürülen terörist sayısını açıkladı! ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı Pençe Harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.