Bakanlık harekete geçti: Tek tuşla çocuğunu koru!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklar için çok önemli bir proje için harekete geçti. Buna göre, kitap veya sosyal medyada zararlı içeriklere rastlayan aileler, internet ya da cep telefonu üzerinden Aile Bakanlığına şikâyette bulunabilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un talimatıyla çocukları zararlı içeriklerden korumak için bir süre önce kısaca "MİM" olarak adlandırılan Muzır İçeriklerle Mücadele Programı hayata geçirildi. Böylelikle vatandaşlar artık çocuklar için zararlı olduğunu düşündükleri yayınlarla ilgili şikâyetlerini Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde açılan bölüm üzerinden tek tuşla Bakanlığa iletebilecek.

ŞİKAYETLER EKİPLER TARAFINDAN İNCELENECEK

Şikâyetler "form", "e-Posta", "WhatsApp" ve "BİP" uygulamaları ile yapılabilecek. Ardından Bakanlık, ihbarları Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kuruluna ileterek, söz konusu yayınların incelenmesi ve sonucuna göre gereken işlemlerin yapılmasını sağlayacak. Böylelikle çocukların muzır içeriklerden korunması amacıyla daha geniş kapsamlı çalışmalar yürütülebilecek.

Bakanlık harekete geçti: Tek tuşla çocuğunu koru! ile ilgili etiketler Çocuk Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile zararlı yayın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.