Bakanlık duyurdu, elektrik tüketim desteği için başvurular başladı! İşte şartlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen elektrik tüketim desteğine ilişkin güncel bir açıklama geldi. İşte destekten yararlanma şartları…

Geçtiğimiz yıl pek çok destek vermiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu destekleri 2023 yılında da devam ettirme kararı aldı. Bu desteklerden biri olan elektrik tüketim desteği, geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilmiş ve pek çok ihtiyaç sahibi aileye destek olmuştu. Bu yıl da devam edecek olan elektrik tüketim desteğinden yararlanabilecek kişileri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı.

Yardım başvurularını yıl boyunca e-Devlet Kapısı ya da il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden almaya devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik tüketim desteğine ilişkin bir bildiri yayınladı. Resmi web sitesinden yayınladığı bildiride elektrik tüketim desteğinden yararlanabilecek olan kişileri açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda tüketim desteğinin 2023 yılı tutarlarını da duyurdu.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR 2023?

Bakanlık duyurdu, elektrik tüketim desteği için başvurular başladı! İşte şartlar

Ayrı bir sosyal destek programı olarak ödenmeyen elektrik tüketim desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan kişilere veriliyor. Her ay belirli olanda elektrik tüketim desteği sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılı için bu oranları da belirlemiş bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın duyurduğuna göre, 2023 yılında 1-2 kişinin olduğu hanelere aylık 75 kilovatsaat yani 130,09 TL yardım verilecekken, 3 kişinin olduğu hanelere aylık 100 kilovatsaat yani 173,46 TL; 4 kişinin olduğu hanelere aylık 125 kilovatsaat yani 216,82 TL, 5 ve daha fazla kişinin olduğu hanelere ise aylık 150 kilovatsaat yani 260,19 TL yardım verilecek.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Nakit olarak ödenmeyen, her ay kimliği ile PTT’den elektrik faturası ödemesi yapılması sayesinde faturadan düşülen elektrik tüketim desteğinden yararlanacak olan 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki kişileri de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı. Buna göre, 65 yaş aylığı alan vatandaşlar elektrik tüketim desteğinden yararlanabilecek. Ayrıca pek çok farklı yardım alan vatandaşlar da bu kapsamda.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği açıklamaya göre eşi vefat etmiş ve düzenli olarak yardım alan kadınlar ile muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım programı kapsamında bulunan kişiler de elektrik tüketim desteğinden yararlanabiliyor. Öksüz ya da yetim olması nedeniyle maaş alanlar ile asker çocuğu yardımından yararlanan kişilerin de otomatikman dahil olduğu bu programdan; şartlı eğitim – şartlı sağlık yardım programı, çoklu doğum yardım programı, kronik hastalık yardım programı, engelli aylıkları, yaşlı aylığı, engelli yakını aylığı, silikozis aylığı gibi program ve aylık kapsamındaki kişiler de yararlanabiliyor.

Bakanlık duyurdu, elektrik tüketim desteği için başvurular başladı! İşte şartlar ile ilgili etiketler Elektrik fatura
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.