Bakanlık duyurdu: 18 bin 950 kişilik istihdam yaratacak TYP yürürlüğe girdi!

Deprem bölgesine ilişkin yeni karar alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Toplum Yararına Program (TYP) kontenjan tahsisi açıklaması geldi. İşte detaylar…

Meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından bölgenin yaralarını sarmak için tedbir kararlarını peş peşe alan bakanlıklar, bölgenin barınma sorunu gibi istihdam sorununu da ele almaya başladı. Bu noktada devreye giren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinden sağlanan Toplum Yararına Program (TYP) hizmetlerini devreye aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

Bilindiği üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, geçtiğimiz hafta işsizlik maaşından kısa çalışma ödeneğine kadar her türlü işlem için evrak teslim tarihini 23 Mayıs 2023 tarihine; prim veya borçlanmalardan doğan ödemelerin ise 31 Ağustos 2023 tarihine ertelendiğini duyurmuştu. Malullük gibi durumlar için muayeneleri de 6 ay öteleme kararı alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kronik hastaların reçetesiz ilaç alımına izin vermişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu kez TYP ile ilgili açıklama gerçekleştirdi.

VALİLİKLERE 16 BİN TYP KONTENJANI TAHSİS EDİLDİ

Yeni tedbir kararları alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, depremden etkilenen 10 ilin valiliği için TYP kontenjanı tahsis etti. Hizmetlerin aksamaması için bu kararın alındığını duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kontenjanı ise 16 bin olarak duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Deprem bölgesindeki hizmetlerde aksaklık yaşanmaması için de ilk günden itibaren bölgeye yönetici ve uzman personel desteği sağlandı. Bölgede yer alan İŞKUR il müdürlüklerince sunulması gereken hizmetler, merkezin veya deprem bölgesi dışında kalan diğer illerde yer alan hizmet birimlerinin sorumluluğuna devredildi. İŞKUR tarafından depremden etkilenen 10 il için depremin etkilerini hafifletmek amacıyla olağanüstü hal bölgesi valiliklerine 16 bin kişilik Toplum Yararına Program kontenjanı tahsis edildi.”

BAKANLIĞA 2 BİN 950 TYP KONTENJANI TAHSİS EDİLDİ

Bakanlık duyurdu: 18 bin 950 kişilik istihdam yaratacak TYP yürürlüğe girdi!

Deprem bölgelerinde TYP’lerin tedarik edilmemesi halinde toplam yararlanma süresi bakımından 9 ayı dolan kişiler, 24 ay yasaklılık yaptırımı uygulananlar ve aynı haneden birden fazla kişinin programa katılabileceğini de belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışmalarına ise 18 bin 950 TYP kontenjanı tahsis edildiğini şu sözler ile duyurdu:

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının afet bölgesinde yer alan kuruluşlarından diğer illere nakledilen çocuk, engelli, kadın ve yaşlılara sunulan hizmetlerin sürdürülmesi için 30 ile bin 750, Aydın ve Mersin valiliklerine nakledilen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için bin 200 olmak üzere toplam 18 bin 950 kişilik Toplum Yararına Program kontenjanı tahsis edildi. Bu hizmetin yerine getirilmesi için 1.4 milyar TL tutarında ödenek aktarıldı. Bununla birlikte, Toplum Yararına Programların Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe 17 Şubat tarihinde eklenen geçici maddeyle, 8 Şubat tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen OHAL illerinde depremzedelere daha etkin ve kapsayıcı hizmet sunmak amacıyla Toplum Yararına Programlara katılım şartları da yeniden belirlendi.”

Bakanlık duyurdu: 18 bin 950 kişilik istihdam yaratacak TYP yürürlüğe girdi! ile ilgili etiketler İŞKUR TYP
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.