Bakanlık aşının önerilmediği 4 grubu açıkladı

Çin'den gelen koronavirüs aşısı öncelikli gruplara yapılmaya başlandı. Bu gruplar arasında yer alan eczacıların ise yarından itibaren aşılanmaya başlanacağı açıklandı. Öte yandan Sağlık Bakanlığı da 'Kimlere koronavirüs aşısı önerilmiyor?' sorusunu yanıtladı

Türkiye'de ilk önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin olduğu Coronavac aşısı önce sağlık çalışanlarına, ardından da 90 yaş üzeri vatandaşlara vurulmaya başlandı.

Vatandaşlar randevu alarak aşı olabilecekken, sıra eczacılara da geldi.

ECZACILARIN AŞILANMASINA YARIN BAŞLANIYOR

Türk Eczacılar birliği, resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru yaparak Sağlık Bakanlığı'nın aşılama işlemlerine devam ettiğini, bu kapsamda eczacıların da en geç yarından itibaren aşılanmaya başlanacağını bildirdi.

Eczacıların 15 gün boyuca aşı yaptırılabileceği bilgisinin de bakanlık tarafından kendilerine bildirildiği duyuruldu.

KİMLERE AŞI ÖNERİLMİYOR?

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinden koronavirüs aşısıyla ilgili sıkça sorulan soruları yanıtladı.

"Kimlere inaktif Kovid-19 aşısı önerilmemektedir?" sorusuna yanıt verdi. Koronavirüs geçirmiş olanlara, hamilelere, emziren annelere ve çocuklara aşının önerilmediği belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş öncelikli risk grubunda 18 yaş altındaki kişiler yer almadığından şu an için bu gruba Kovid-19 aşısı uygulanmayacaktır.

Gebelikte inaktif Kovid-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Kovid-19'u ağır geçirme riski yüksek olan gebelere kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir. Aşının gebeliğin ilk üç ayında uygulanmaması tercih edilir.

Emzirme döneminde inaktif Kovid-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Kovid-19'u ağır geçirme riski yüksek olan emziren kadınlara kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir.

İnaktif Kovid-19 aşısı, PCR testi ile Kovid-19 tanısı almış kişilere ve aşı yaptırmadan önceki 10 gün içerisinde bir Kovid-19 vakasıyla temas etmiş kişilere uygulanmayacaktır."

Bakanlık aşının önerilmediği 4 grubu açıkladı ile ilgili etiketler eczacı Türkiye aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.