Bakanlık açıkladı: Plastik poşete zam gelmedi!

Geçen yılbaşından itibaren ücretli olan plastik poşetlere bu yılbaşı zam yapıldığı iddia edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu iddiaları yalanladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın plastik poşetlere yeniden değerleme oranı kadar yani yüzde 22.58 oranında zam yapıldığı iddia edildi.

25 KURUŞTAN DEVAM EDECEK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, "Poşet ücreti 2020'de de 25 kuruş olarak devam edecek." dedi.

Bakanlığın kararının net olduğunu vurgulayan Birpınar, sosyal medyahesabından yaptığı açıklamda "Poşete bu sene zam yapılmadı... Bakanlık kararı net. 31 Aralık 2019'da 25 krş olarak kalması kararı Bakanımız Sn Murat Kurum imzasıyla karara bağlandı. Böyle bir yanlış haber nerden çıktı? Kim çıkardı? Bakanlık geri adım attı demek insafsızlıktır." ifadelerini kullandı.

 Bakanlık açıkladı: Plastik poşete zam gelmedi!

YALAN HABERİN KAYNAĞI SÖZCÜ

Öte yandan sosyal medyada troller tarafından çokça paylaşılan yalan haberin kaynağının Sözcü'den Erdoğan Süzer olduğu ortaya çıktı. 

Bakanlık tarafından yalanlanmasına rağmen Sözcü'nün internet sitesinde habere yer vermeye devam ettiği görüldü.

Bakanlık açıkladı: Plastik poşete zam gelmedi! - Resim : 2

Bakanlık açıkladı: Plastik poşete zam gelmedi! ile ilgili etiketler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı poşet zam plastik
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.