'Yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü'nün çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Millet Bahçeleri projelerinin yarıya yakınını TOKİ'nin üstlendiğini, diğer yarısının da yerel yönetimlerin gerçekleştirdiğini hatırlatan Kurum, şunları kaydetti:

"TOKİ sadece sağlam, yatay mimariye uygun ve hesaplı konutlar üreten bir kurum değil, aynı zamanda çevreye saygılı şehirler konsepti çerçevesinde bisiklet yolları, yürüyüş parkurları gibi şehirlere nefes aldıran projeler de üreten bir kurumdur. Salda Gölü Millet Bahçesi Projesi de işte bu amaçla ortaya çıkmıştır. Salda Gölü, özel yapısı nedeniyle daha özel bir çalışma gerektirmiştir. Biz de bu çalışmayı yaptık. Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü'nün doğal güzelliğini koruyacağız, çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Burada tek bir çivi dahi çakılmaması için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Biz Salda Gölü'nü korumak, doğal yapısının bozulmasını engellemek için bu projeyi hazırladık. Bakanlık olarak, Salda Gölü'nün korunması ve gelecek nesillere ulaştırılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

'Yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz' ile ilgili etiketler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.