Bakandan müjde: 60 bin yeni memur alınacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "FETÖ soruşturmaları kapsamında kamudan 70 bin 784 kişi açığa alındı. 2017 yılında 60 bin yeni kişi istihdam edilecek" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısında son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdi. "Kamuda 2017 yılında 60 bin yeni kişi istihdam edilecek. Bunlar ağırlıklı olarak Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğünde olacak" diyen Müezzinoğlu, FETÖ soruşturmaları kapsamında kamudan 70 bin 784 kişi açığa alındığını dile getirdi.

Kıdem tazminatı yerine getirilecek sistemle ilgili de konuşan Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamalarını satır başları şöyle:

Şayet bir bölünme riski varsa, parlamenter sistem daha fazla bölünme riskini besliyor.Keşke 15 Temmuz akşamında Sayın Kılıçdaroğlu birazcık ders alabilseydi. Muhtemelen, 15 Temmuz akşamı hangi evde nasıl oturuyorsa, sokaktaki vatandaşı herhalde göremedi. Görse bile okuyamadı.Darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün veya Gülen'in olduğu konusunda bir defa kamu vicdanının da yönetim vicdanının da hiçbir tereddüdü yok. Bundan sonraki süreçle ilgili bu millete bela olabilecek, tuzak kurabilecek başta FETÖ'nün mensupları olmak üzere millete ve devlete hizmetle ilgili sorumluluk taşıyan hiç kimse, milletin ve devletin hiçbir kurumunda barınamayacak. Hem milletin parasını alacak, imkanını alacak hem de hainlik yapacak. Buna asla fırsat verilmeyecek, şimdi temizlik süreci 16 Temmuz'dan itibaren olağanüstü hal ile başladı.

70 BİN KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Bundan sonraki süreçle ilgili bu millete bela olabilecek, tuzak kurabilecek başta FETÖ terör örgütünün mensupları olmak üzere, millete ve devlete hizmetle ilgili sorumluluk taşıyan hiç kimse, milletin ve devletin hiçbir kurumunda barınamamalı. Hem milletin parasını alacak, imkanını alacak hem de hainlik yapacak. Buna asla fırsat verilmeyecek, şimdi temizlik süreci 16 Temmuz'dan itibaren olağanüstü hal ile başladı. Bu anlamda rakamlar verecek olursak, kamu görevinden çıkarılan personel sayısı 70 bin 784, açığa alınıp soruşturması devam eden personel sayısı 56 bin 575, iade edilen personel sayısı 3 bin 500'ün üzerinde, toplam işlem yapılan personel sayısı da 131 bin. Milli Eğitim Bakanlığından 29 bin 761, Emniyet Genel Müdürlüğünden 10 bin 29, hakim ve savcılardan 3 bin 290, Milli Savunma Bakanlığından 3 bin 677, Sağlık Bakanlığından 2 bin 845, üniversitelerden 2 bin 781 kişinin görevden alındı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ise 785 kişinin ihraç edildi. 463 kişinin işe döndü. 284 kişinin ise soruşturması sürüyor.

Mağduriyet edebiyatı yapanlar, aslında yeni bir FETÖ oyununun algısını oluşturmaya çalışıyorlar. Rakamlarına baktığımızda biz 785 ihraç etmişiz, soruşturması devam eden 284 kişi var, iade ise 463. Demek ki iadeyi hak edenlere iade de olabiliyor. Mağdur olan, "Başım dik, alnım ak" diyenlerin başımızın üzerinde yeri var.15 Temmuz'da 246 şehidin, en az dörtte biri ömrünün sonuna kadar engelli kalacak 2 bin 200'e yakın gazinin olduğunu, 80 milyon milletin ağır bir bedel ödedi. Bu mağduriyeti yok farz edip, hızlı karar verme döneminde olabilecek hataları devasa mağduriyet gibi göstermek bir algı operasyonudur. Dikkat ederseniz, CHP burada yine vardır.

KAMUDA 60 BİN YENİ İSTİHDAM

Kamuda istihdam çalışmalarının süreceğine işaret eden Müezzinoğlu, "Kamuda 2017 yılında 60 bin yeni kişi istihdam edilecek. Bunlar ağırlıklı olarak Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğünde olacak." diye konuştu.

KAMU REFORMU

Kamu çalışanı reformunu Türkiye konuşmalı. Uzun süredir konuşuyor, yapabilmeli, inşallah yapabiliriz.

KIDEM TAZMİNATI

İstihdamın devam edebilmesi, koşulların iyileştirilebilmesi için sürdürülebilir ve geliştirilebilir bir sistemi dünya ile yarışta var olan bir Türkiye, hep gündeminde tutmalı. Alın teri döken herkesin hak ve hukukunu havuzda biriktirecek, koruyacak yasal bir sistemi; fonu öneriyoruz.

Bakandan müjde: 60 bin yeni memur alınacak! ile ilgili etiketler memur KPSS Son dakika yeni memur kamu personel sıcak gelişme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.