Bakan'dan halka korona sitemi: Son dakika golü yiyeceğiz

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınından ilk etkilenen ülkeler arasında yer alan İran'da Sağlık Bakanı Said Nemeki, ölümcül virüsün tehlikesinin halk ve yöneticiler tarafından dikkate alınmadığını belirterek, ''Böyle giderse koronavirüsten son dakika golü yiyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya üzerinde 374 binden fazla insanı hayattan koparırken 6 milyon 288 bin insana bulaştı. 

''SON DAKİKA GOLÜ YİYECEĞİZ''

Ölümcül virüsün ilk görüldüğü ülkeler arasında yer alan komşumuz İran'da ise Sağlık Bakanı Nemeki dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

Nemeki, koronavirüs tehlikesinin halk ve yöneticiler tarafından artık dikkate alınmadığını belirterek, ''Böyle giderse koronavirüsten son dakika golü yiyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

İRAN'DA KORONAVİRÜS BİLANÇOSU

Öte yandan İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, dün yaptığı açıklamayla, ülkede son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 81 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Toplam can kaybının 7 bin 878'e ulaştığını belirten Cihanpur, vaka sayısının da 2 bin 979 artarak 154 bin 445'e çıktığını kaydetti.

Kovid-19 hastalarından 2 bin 578'inin durumunun ağır olduğunu belirten Cihanpur, 121 bin 4 kişinin tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, şu ana kadar 955 bin 865 Kovid-19 testi yaptıkları bilgisini paylaştı.

Cihanpur, halkın çoğunluğunun, sağlık kurallarına riayet ettiğini ancak bazı bölgelerde sosyal mesafeye uyulmadığını ve maske takılmadığını aktararak talimatlara uymayan bazı mekanların da kapatıldığını kaydetti.

İran'ın İsfahan, Doğu ve Batı Azerbaycan, Loristan, Kirmanşah, Hürmüzgan ve Sistan-Beluçistan eyaletlerinin yüksek riskli bölgeler arasında yer aldığı belirtiliyor.

İran'da ilk Kovid-19 vakası 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilmişti.

Bakan'dan halka korona sitemi: Son dakika golü yiyeceğiz ile ilgili etiketler İran Koronavirüs Korona Said Nemeki
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.