Bakan Zeybekci'den kritik patates-soğan açıklaması

Ekonomi Bakanı Zeybekci, patates soğan fiyatlarındaki artışa ithalat ile müdahale edilmesini doğru olduğunu belirtti. Patates-soğan üreticileri ise büyük şaşkınlık içinde...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Bloomberg HT ve Habertürk TV ortak canlı yayınında Cüneyt Başaran’ın sorularını yanıtladı.

Zeybekci, patates soğan fiyatlarındaki artışa ithalat ile müdahale edilmesini doğru olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Bakan Zeybekci'den kritik patates-soğan açıklaması

GEREKİRSE MÜDAHALEYE DEVAM EDERİZ

"SOĞAN ve patates çok önemli. Bu ay enflasyondaki artışın yüzde 0.38'i patates ve soğandan geliyor. Bu tüketiciye ve vatandaşa haksızlık. Üretim düşüklüğünden değil, hasat zamanı gelmedi daha. Şu anda yaşadığımız sıkıntıyı biliyoruz, bazı yerlerde spekülasyon ve depolama var.

MAYIS ayında yüzde 35 arttı patates fiyatı. Buna göz mü yumacağız? Bu fırsatçılara karşı mücadele etmemiz lazım. Şartlı, adı ve miktarı belli ve Türk Lirası ödeyerek alacağız. Müdahalemiz belli, miktarı belli, toplam üretimin yüzde 2'si kadar olacak. Gerekirse müdahaleye devam ederiz. Soğan ve patates ithalatının doğru müdahale olduğunu düşünüyorum.

ÜRETİCİLER ŞAŞKIN

Patates soğan üreticileri ise şaşkınlık yaşıyor. Mallarının ellerinde kaldığından yakınan üreticiler, aracılardan şikayet ediyor. 

Bakan Zeybekci'den kritik patates-soğan açıklaması ile ilgili etiketler patates soğan fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.