Bakan Yanık'tan, Ümit Özdağ'a bayram ikramiyesi çıkışı! Ayrıntısını 'tane tane' anlattı

Bayram ikramiyeleri dağılımında şehit ve gazi ayrımcılığı yapıldığını öne süren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a yanıt Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan geldi. Özdağ'a genel kültürünü geliştirme çağrısı yapan Bakan Yanık, durumu "kasan-ü kuseyn duhteran-ı mugaviyye"ye benzetti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medyadan, bayram ikramiyesinde şehit/gazi ayrımcılığı iddiasını ortaya koydu. Paylaşımında ayrımcılık vurgusu yapan Özdağ, "Bayram ikramiyesi olarak şehit aileleri 500 TL., gaziler 1100 TL., 15 Temmuz şehit gaziler 2000 TL. almışlar. Saray, adaletin kurusun. Bu nasıl bir ayrımcılık, nasıl bir şehit/gazi ayrıştırma…." ifadelerini kullandı. 

 

BAKAN YANIK'TAN SERT YANIT

Bu paylaşıma tepki gösteren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Zafer Partisi Lideri Özdağ'a 'tane tane anlatıyorum' diyerek yanıt verdi. Özdağ'a, 'Mülteci düşmanlığı' yapmak yerine genel kültürünü geliştirmesini tavsiye eden Bakan Yanık, durumu "kasan-ü kuseyn duhteran-ı mugaviyye"ye benzetti.

Bakan Yanık'tan, Ümit Özdağ'a bayram ikramiyesi çıkışı! Ayrıntısını 'tane tane' anlattı

Bakan Derya Yanık paylaşımlarında şunları kaydetti:

"Ümit bey tane tane anlatıyorum:
1) Şehit aileleri 500 TL Bayram ikramiyesi almış değil, şehit ailelerimiz için farklı destek kalemlerimiz bulunuyor.
2) Bahsettiğiniz 2.000 TL ikramiye sadece 15 Temmuz şehit yakınlarına değil Beşiktaş Patlaması ve Zeytindalı Harekatı’nda şehit olanların ailelerine de veriliyor.
3) Bu ikramiyeyi devlet vermiyor. Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı veriyor.
4) Ödemeler merkezi bütçeden değil, bu olaylar esnasında veya sonrasında vatandaşlarımızın şartlı bağışlarından yapılıyor.

Bir adet tweette gerçekleşebilecek tüm hataları yapmışsınız. Eskiler buna kasan-u kuseyn duhteranı mugaviyye derler. Mülteci düşmanlığı yapmak yerine biraz genel kültürünüzü geliştirseniz bu denli gülünç duruma düşmezsiniz."

 

Bakan Yanık'tan, Ümit Özdağ'a bayram ikramiyesi çıkışı! Ayrıntısını 'tane tane' anlattı ile ilgili etiketler Ümit Özdağ derya yanık bayram ikramiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.