Bakan Yanık: Yangın bölgelerine 21 milyon lira kaynak ayrıldı

Türkiye'de 5 gündür süren orman yangınlarının 111'i kontrol altına alındı, 3 şehirdeki 6 yangına müdahale sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, yangından etkilenen 5 ile acil ve temel ihityaçlar için 11 milyon lira kaynak aktarıldığını duyurdu. Böylece bölgelere gönderilen toplam destek 21 milyona ulaştı.

Türkiye'de 28 Temmuz'dan bu yana 117 orman yangını çıktı. Bugüne kadar 111 yangın kontrol altına alınırken 3 kentteki 6 yangına müdahale gece gündüz devam ediyor. 7 kişinin hayatını kaybettiği, yerleşim yerlerinin, yüzlerce hektar ormanın içindeki canlılarla birlikte yok olduğu yangınlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yangın bölgelerinde acil ve temel ihtiyaçlar için 11 milyon lira kaynak ayırdı.

Bakan Yanık: Yangın bölgelerine 21 milyon lira kaynak ayrıldı

Adana'daki Akdam Afet Koordinasyon Merkezi'ne gelerek bilgi alan ve vatandaşların dertlerini dinleyen Bakan Derya Yanık, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yangından etkilenen 5 ile acil ve temel ihtiyaçların karşılanması için 11 milyon TL daha kaynak aktarıldığını ifade etti.

Bakan Yanık, "Yangından etkilenen 5 ilimize acil ve temel ihtiyaçların karşılanması için 11.000.000 TL daha kaynak aktarıyoruz. Böylece Bakanlık olarak toplam 21.000.000 TL destek ulaştırmış olacağız. Bölgedeki ihtiyaca göre desteklerimiz sürecek." dedi.

 

 

Bakan Yanık: Yangın bölgelerine 21 milyon lira kaynak ayrıldı ile ilgili etiketler aile ve sosyal hizmetler bakanlığı derya yanık yangın bölgeleri destek paketi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.