Bakan Yanık: Başörtülü bir arkadaşımız Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti, kamera şakası gibi ama...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Başörtülü genç bir arkadaşımız üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasından dolayı Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. Kamera şakası sanacağınız bir durum maalesef bizim ülkemizde gerçek. Bu kadar basit bir çarpıtmayı, maalesef bilerek ve isteyerek söylüyorlar. Bunun bir amaca matuf olduğunun biz farkındayız." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Kadın Siyasetçiler Vefa Buluşması" iftar programında, AK Parti eski ve mevcut kadın milletvekilleri ile bir araya geldi.

Her vatandaşa ulaşmayı amaç edinen bir teşkilat yapısına sahip olduklarını ifade eden Yanık, 2023 seçimlerinde 6 milyon 200 bin yeni genç seçmenin ilk kez oy kullanacağını hatırlattı.

Yanık, özellikle bu gençlere yönelik dezenformasyon, yalan bilgi, propaganda çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DEZENFORMASYON ÜZERİNDEN SİYASET YAPACAKLAR, BUNA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

"Hizmetlerimizle alakalı söyleyebilecekleri çok fazla bir şey yok, karşı argümanları yok. Dünyanın en büyük köprülerine, havaalanlarına karşı musluk açılışı, temel atmama törenleriyle karşılık veriliyor. Dolayısıyla dezenformasyon ve afaki söylemler üzerinden siyaset yapacaklar. Bunlara hazırlıklı olmalıyız, karşı argümanlarını, cevaplarını üretmeli, kullanmalıyız.

"KAMERA ŞAKASI GİBİ AMA BİZİM ÜLKEMİZDE GERÇEK"

Bu noktada somut bir yansıması olmayan sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler üzerinden, demokratik kazanımlardan yola çıkarak bir muhalefet üretecekler. Olmayanı var gösterecek, olanı yok sayacaklar her zamanki gibi. Bunun örneğini birkaç gün önce en çarpıcı şekliyle yaşadık.

Başörtülü genç bir arkadaşımız üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasından dolayı Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. Başka bir ülkede olsa ki o mücadelenin kahramanları var aramızda. Kamera şakası sanacağınız bir durum maalesef bizim ülkemizde gerçek. Bu kadar basit bir çarpıtmayı, maalesef bilerek ve isteyerek söylüyorlar. Bunun bir amaca matuf olduğunun biz farkındayız.

Onları sınırlayan ahlaki ve etik kaygıları yok. 2023'te oy kullanacak gençlerin basit bir internet taramasıyla ortaya çıkarabilecekleri bu yalan bilgileri, ilk olarak bizatihi siyaset mekanizmasının içerisinde yer alanlar işliyorlar. Bunun için gençlerin anlayacağı şekilde, yalanı büyütmeyen ya da hatanın propagandasına dönüşmeyen, doğru, ilkeli ve etik yaklaşım, anlık siyaset reflekslerinin yerini almalı diyerek çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

 

Bakan Yanık: Başörtülü bir arkadaşımız Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti, kamera şakası gibi ama... ile ilgili etiketler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.