Bakan ve başkanlara kayyum emri: Sokağa girin

Bakanlar Kurulu’nun önceki gün yapılan toplantısında ilgili bakanlar, bölgede süren PKK operasyonları ve belediyelerine kayyum atanan yerleşim yerlerindeki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Alınan bilgiye göre toplantıda, halkın belediyelerin kayyuma devredilmesinden dolayı belirgin bir şikâyetinin olmadığı, HDP’nin protesto çağrısının amacına ulaşamadığı bilgisi paylaşıldı. Toplantıda, vatandaşların kayyum belediyelerinden memnun olmaları için bir dizi karar alındı.

Altyapı sorunları çözülecek

İlgili bakanlar, “Öncelikle yerleşim yerlerinin temizlik ve altyapı sorunları çözülecek. Gecekondu bölgeleri rehabilite edilecek. Belediye hizmetlerinin yapılması konusunda her birim elinden gelen desteği verecek. Belediye kaynaklarının amacı doğrultusunda kullanılması sağlanacak. Devletin yanlarında olduğunu ve bölge halkının hayatını kolaylaştırmak istediğini güçlü şekilde hissettireceğiz” değerlendirmesi yaptı.

Valilerle heyetlerle gitmeyin

Toplantıda, her türlü güvenlik önleminin alınacağı belirtilerek, atanan kayyumların her mahalleye, her sokağa gitmesi gerektiği dile getirildi. Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi: “Orada vatandaş yaşıyorsa, bürokratlar gidemez, siyasetçi gidemez diye bir durum kabul edilemez. Vatandaşın olduğu her yere girilecek. Bakan olarak eliniz sürekli üzerinde olsun. Öyle valilerle ve heyetlerle gitmeyin. Sokaklara girin, halkla direkt temas edin. Halk sizi orada görsün, sizin bakanlığınızın faaliyetlerini orada hissetsin. Sorunu ancak böyle çözeriz. Bakan yardımcıları da periyotlar halinde bu yerleşim yerlerine gitsin, eksikleri tespit etsin ve biz gereğini yapalım.” Toplantıda, “Halk çözüm sürecinin nimetlerini gördü, bunu bozan tarafın PKK olduğunu düşünüyor. Yaraların sarılması için belediyeler aracılığıyla hizmet götürmeliyiz. Bu belediyelere kardeş belediyeler belirleyeceğiz. Onların abisi olacaklar. Hizmetlerin yapılmasında, onlara yardımcı olacak, yol yöntem gösterecek” değerlendirmesi yapıldı.

Bakan ve başkanlara kayyum emri: Sokağa girin ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.